100%NL Magazine winter wonderland
Delen

Win een winters uitje + alle weekendtips op een rijtje

We zitten nog niet eens in december, maar door de koude, donkere dagen lijkt het wel alsof het volop winter is! In de agenda staan al genoeg winterse evenementen, maar daarover verderop in dit artikel meer. Eerst vertellen we wat je dit weekend en in het kader van Sinterklaas allemaal kunt doen in Holland boven Amsterdam!

Museumnacht Fort Kijkduin

Pak een fakkel en loop door de donkere gewelven van Fort Kijkduin. Op vrijdag 23 november betreed je tijdens de Museumnacht verschillende tijdzones. Er zijn voorstellingen en een gids vertelt over de historie van het fort.

Wandeling en yoga bij volle maan

Ondanks het vroege tijdstip van de wandeling (om 5.00 uur!) ga je weer vol energie naar huis. Dus sta eens lekker vroeg op voor deze bijzondere ervaring op zaterdag 24 november in het prachtige natuurgebied het Zwanenwater in de buurt van Callantsoog. Een combinatie van een wandeling, yoga en meditatie midden in de natuur!

Amusetour Schagen

Ontdek op zondag 25 november het culinaire en historische Schagen. Tijdens deze culinaire wandeling ga je van restaurant naar restaurant en proef je verschillende amuses en bijbehorende wijnen.

Pietendorp

Pieten lopen door de straten en de Pakjesboot ligt in de haven. Het Zuiderzeemuseum is weer omgetoverd tot Pietendorp. Dat betekent huizen vol pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait! Overal zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. TIP: We geven vrijkaarten weg! Scroll snel naar beneden.

Pakhuis van Sinterklaas

De lighallen van Museum BroekerVeiling zijn omgetoverd tot een trainingscentrum waar de Pieten hun conditie op peil kunnen houden. Kinderen mogen kijken hoe het er in het Pakhuis aan toe gaat, de Pieten helpen met allerlei klusjes en meetrainen.

Naar Sinterklaas op zijn Pakjesboot

Reis met de Museumstoomtram naar de Pakjesboot van Sinterklaas. Onderweg houden de Pieten je gezelschap. In Medemblik ga je aan boord en vaar je een stukje mee.

Huis van Sinterklaas

Het Sinterklaashuis in Den Helder heeft na het grote succes van de afgelopen jaren ook dit jaar weer een vervolg gekregen. De vele tekeningen hebben de Sint erg verrast en worden door hem zeer op prijs gesteld. Ga snel op bezoek bij de Sint!

100%NL Magazine winter wonderland

WIN een winters uitje!

Met Sinterklaas in het land en december feestmaand voor de deur staan er zoveel leuke evenementen op stapel! Wil jij vrijkaartjes winnen voor het Pietendorp (dit weekend of 2 december), Sprookjeswinterland, Zuiderzeelicht of de Kerst Express eind december? Ga naar winterbovenamsterdam.nl en laat je gegevens achter om kans te maken!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen