Dit zijn de winter- en kerstuitjes die je in je agenda moet noteren!
Delen

Dit zijn de winter- en kerstuitjes die je in je agenda moet noteren!

Sinterklaas is weer naar Spanje vertrokken, dus we kunnen ons nu helemaal richten op kerst! De gezelligheid, de lichtjes, de kerstbomen, de kerstliedjes, lekker eten… ben jij al helemaal in de kerstsfeer? Om je een handje te helpen lichten we de leukste winter- en kerstactiviteiten van de komende tijd uit. Pak je agenda er maar bij!

Schagen on Ice – 6 dec. t/m 6 jan.

Haal je schaatsen maar van zolder! De Markt in Schagen is het decor van dit gezellige winterevenement. Op de overdekte kunstijsbaan kan je ongeacht de weersomstandigheden naar hartenlust schaatsen. Ook zijn er speciale activiteiten, zoals peuterschaatsen en curlingwedstrijden.

WintersHoorn – 7 dec. t/m 5 jan.

Het centrale plein in Hoorn, de Roode Steen, wordt omgetoverd tot een winters tafereel. Lekker shoppen op de kerstmarkt, zwieren over de ijsbaan, lekker eten bij het winters foodtruckspektakel, genieten bij de voorstelling Scrooge en meelopen met de winterse rondleidingen.

Dickensdag – Vrijdag 7 dec.

Beleef de tijd van Charles Dickens in Medemblik! Je wordt meegevoerd naar het jaar 1900. Op de markt vind je sfeervolle kerstdecoraties, ambachtelijke streekproducten, kleding en brocante.

IJsbaan Den Helder – 8 dec. t/m 6 jan.

Ook in Den Helder is er ijspret en kun je schaatsen op de overdekte ijsbaan. De ijsbaan is 400 meter lang. De allerkleinsten kunnen ook er terecht, want op bepaalde dagen is er speciaal voor hen peuter/kleuterschaatsen.

Dorperkerstmarkt – Zondag 9 dec.

Live muziek, een schaatsbaan, kramen in de vorm van blokhutten, de kerstman, een draaimolen, kerstbomenverkoop, een kerststal, verse oliebollen, een kersttrein, lekker eten en drinken en vooral veel gezelligheid is wat je deze zondag in Julianadorp kunt verwachten.

Warme Wintermaanden Alkmaar – 13 t/m 30 dec.

Tijdens de Warme Wintermaanden is het extra gezellig in Alkmaar en worden er allerlei extra festiviteiten georganiseerd die je niet wilt missen. In de grote Kerk is Scrooge, de Kerstmusical, er is een midwinterfeest, een winter fair, een kerstmarkt en de Winterkaravaan.

Kerstmarkt Den Helder – Vrijdag 14 dec.

Wil je ín de natuur in de stemming komen voor de feestdagen? Een laatste cadeautje kopen? Een wens in de kerstboom hangen? Op de Kerstmarkt in Den Helder is van alles te zien, te horen, te proeven en te beleven.

Lichtkunstroute – Vanaf 15 dec.

Den Helder staat in het teken van lichtkunst. Indrukwekkende lichtobjecten en speciaal voor Den Helder gemaakte lichtkunst zetten de binnenstad en de oude Rijkswerf Willemsoord in de schijnwerpers.

Kerstdorp Kolhorn – 15 en 16 dec.

De inwoners van Kolhorn versieren hun huizen en tuinen met lichtjes waardoor het toch al pittoreske dorpje een lust voor het oog zal zijn. In het hele dorp is van alles te zien, te beleven, te maken en te kopen.

Zuiderzeelicht – 21 dec. t/m 5 jan.

Ronald Giphart herschreef speciaal voor het Enkhuizer Zuiderzeemuseum het spannende volksverhaal ‘De Motketel van Schokland’. In het buitenmuseum komt deze eeuwenoude Zuiderzeelegende tot leven via licht, beeld en geluid. Win tickets! 

Sprookjeswinterland – 22 dec. t/m 6 jan.

Tijdens de winteropenstelling van Sprookjeswonderland wordt het hele park omgetoverd in warme winterse sferen. In het park staat een kerstboom van maar liefst 15 meter hoog. Door het hele park zorgen vele duizenden sfeerlichtjes en honderden lantaarntjes voor een feeëriek schouwspel. Win tickets! 

100%NL Magazine Kerst Express

Kerst Express – 24 t/m 30 dec.

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik presenteert rond de feestdagen: Kerst Express. In Hoorn vertrek je voor een reis door het winterse landschap naar het sfeervolle stationnetje van Wognum uit 1887. Hier word je ontvangen door de Kerstman. Win tickets! 

100%NL Magazine winter wandeling

Kerstwandeltocht over Wieringen – Woensdag 26 dec.

Trek op Tweede Kerstdag je wandelschoenen aan en waai lekker uit tijdens de kerstwandeltocht over Wieringen. Wieringen was vroeger een eiland. Je vindt er nu rust en een prachtige natuur met een glooiend landschap.

Win een winters weekendje weg!

Maak kans op een weekendje Den Helder voor 2 personen tijdens het bijzondere evenement van de Lichtkunstroute. Je overnacht in Hotelschip Antje en dineert bij restaurant Stoom op de lichtroute. De actie loopt tot 18 december. Doe mee!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen