Winterwandelen in Nederland
Delen

Winterwandelen in Nederland

Heb je niks met kerstmarkten en ijsbanen? Wil je lekker de natuur in en genieten van de winter? Dan hebben wij de leukste tips voor je. Laat alle evenementen voor wat ze zijn, en trek je wandelschoenen aan!

Winterwandelen in Nederland

In de regio Holland boven Amsterdam ligt een uitgebreid wandelnetwerk door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. Wandelend door de natuurgebieden sta je oog in oog met de verschillende bewoners, zoals oerossen, paarden en een diversiteit aan vogelsoorten. Ook de steden lenen zich voor een winterwandeling in Nederland. Met een stadswandeling ontdek je de verhalen achter de gebouwen en straten. Daar steek je zeker iets van op!

Winterwandelen in Noord-Hollands Duinreservaat

Het gebied zuidelijk van het Schoorlse Duin heet het Noord-Hollands Duinreservaat (van Bergen tot en met Wijk aan Zee). Dit gebied is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied omvat duinen, strand en binnenduinrandbossen en je vindt er veel plant- en diersoorten. In de glooiende duinen en aangrenzende bossen kun je heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Een fijne omgeving om te winterwandelen in Nederland.

Uitwaaien op het strand

De Noordzeekust van Holland boven Amsterdam is 52 kilometer lang. Ideaal dus om te gaan winterwandelen in Nederland. Van easy going Wijk aan Zee via het grote duingebied van Schoorl tot het witte zand van Callantsoog helemaal naar Den Helder. Maak een strandwandeling en ga heerlijk uitwaaien. Sommige strandpaviljoens blijven het hele jaar open, dus tijd voor warme chocolademelk!

Wandeltochten

Wil je niet zelf op pad? Ga dan mee met een georganiseerde wandeltocht. Aanstaande zaterdag 15 december kun je mee met de tocht door het Robbenoordbos in Den Oever of met de avondwandeling door de duinen bij Den Helder. Tot en met 23 december is in Hoorn een historische winterwandeling. Op Tweede Kerstdag is de kerstwandeltocht over Wieringen of doe op 30 december de oliebollentocht in Den Helder. Ook in het nieuwe jaar staan er wandelingen in de agenda, zoals een avondwandeling door de Schoorlse duinen op 4 januari.

Winterse winacties

Op hollandbovenamsterdam.com vind je alle routes en georganiseerde wandeltochten. Kijk dan meteen even bij de winacties en maak kans op vrijkaarten voor diverse winterse evenementen of een weekendje Den Helder!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen