Dit zijn de leukste zomermarkten!
Delen

Dit zijn de leukste zomermarkten!

Plan een dagje uit, want er zijn een hoop zomermarkten de komende tijd. Heerlijk struinen langs de kraampjes met de zon (hopelijk) als gezelschap. Vaak worden ook extra activiteiten georganiseerd of vindt de markt juist 's avonds plaats. Zo wordt de zomer extra leuk! We zetten de leukste zomermarkten op een rij. Vergeet ze niet in je agenda te zetten!

De leukste zomermarkten: VIStival – 13 juli

Dit een zomermarkt die je niet wilt missen. In de haven van Den Oever staan echt verse producten op het menu. Op het culinaire plein worden allerlei lekkernijen van vis klaargemaakt en geserveerd door vissersmannen en lokale restaurants. Op de grote markt vind je ook tal van andere producten. Wie even wil uitwaaien kan een rondvaart over de Waddenzee maken. Kinderen kijken hun ogen uit bij het zeeaquarium en de visshowtafel.

Vlooienmarkt Enkhuizen – 13 juli

Op deze zomerwarmte vind je meer dan honderd marktkramen met de meest uiteenlopende tweedehands spullen die er voor je klaar staan. Ben je op zoek naar prenten, ansichtkaarten, (strip)boeken, dvd’s, kleding, cd’s, computer- audio- en videoapparatuur, kunst, schilderijen of woningdecoraties? Hier kun je het vinden.

Nachtmarkt Kolhorn – 19 juli en 9 augustus

Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noord-Hollandse landschap. Bewonder tijdens de Nachtmarkt de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen met de kerk als middelpunt. Struin langs de 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht!

Zomermarkten Medemblik – 20 juli, 27 juli en 10 augustus

Kom naar de zomermarkten in het historische centrum van Medemblik. De markten hebben dit jaar als thema De Gouden Eeuw. Laat je verrassen door de leuke kramen en het gevarieerde aanbod koopwaar. Op het themaplein word je meegevoerd naar het Medemblik ten tijde van de Gouden Eeuw. De ambachten en figuranten brengen de 17de eeuw op unieke wijze tot leven!

Kaasmarkt Hoorn – iedere dinsdag

De oudste kaasmarkt van Nederland is de kaasmarkt van Hoorn. Tot eind augustus kan je iedere dinsdag kennismaken met deze eeuwenoude traditie. Alle handelingen en hun betekenissen komen uitgebreid aan bod tijdens de wekelijkse kaasmarkt. Je krijgt een blik in het roemrijke kaasverleden van Hoorn, maar ook is er volksdansen in authentieke 19de-eeuwse klederdracht.

Westfriese Folkloremarkt – t/m 5 september

Iedere donderdagochtend t/m 5 september vertrekt een bonte stoet van in originele Westfriese klederdracht gestoken Schagenezen en gasten door het centrum van Schagen. Iedere Westfriese donderdag wordt gekenmerkt door een specifiek dagprogramma. De markt sluit aan bij het thema van de dag.

Kaasmarkt Alkmaar – iedere vrijdag

Deze traditionele kaasmarkt met kaasdragers in historisch gildekostuum is iedere vrijdag tot 28 september te beleven. Op het Waagplein is ook een gezellige markt met o.a. haring, poffertjes, kaas en allerhande Hollandse artikelen. Ook is er uitleg over de markt. Extra leuk: in juli en augustus is ook iedere dinsdag een avondkaasmarkt.

Juttersmarkt Den Helder – iedere dinsdag

Iedere dinsdag t/m eind augustus kun je heerlijk struinen langs honderden kramen in het centrum van Den Helder. Er is niet alleen ambulante handel, ook de winkeliers stallen hun waar buiten uit. Er is altijd wel iets anders te doen, zoals een creamarkt of een boekenmarkt.

Flora- en Visserijdagen – 23 t/m 26 augustus

Een gratis écht vers visje proeven of altijd al eens mee willen varen op een échte vissersboot? Pak dan de agenda en noteer de Flora- & Visserijdagen alvast met grote letters. De vissersmannen vertellen alles over de vissen en het woeste leven op zee. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker slenteren langs de vele kraampjes die in en rond de visafslag zijn geplaatst.

Kijk voor alle markten en evenementen op hollandbovenamsterdam.com

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam.

Delen