besteltips boodschappen

De 8 beste bespaartips voor het boodschappen doen!

Met deze 8 bespaartips voor het boodschappen doen kun jij veel geld besparen! Benieuwd naar de tips? Lees hier alle informatie.

Bespaartips boodschappen

Steeds meer mensen zijn op zoek naar bespaartips voor boodschappen. Het kan je haast niet ontgaan zijn: de stijgende prijzen in de supermarkt. Misschien wordt het zelfs lastiger om rond te komen. Om te voorkomen dat je daar stress van krijgt, hebben wij 8 bespaartips boodschappen voor je op een rij gezet. Daarmee kun je gegarandeerd geld op je boodschappen besparen!

1. Maak van te voren een boodschappenlijstje

Een boodschappenlijstje opstellen helpt je om die andere ingevingen opzij te schuiven. En dat scheelt natuurlijk ook voor je portemonnee. Dus bedenk wat je de komende dagen wilt eten en zet het op een lijstje. Zo vergeet je niks én zo kom je ook niet in de verleiding om dingen te kopen die je helemaal niet nodig hebt.

2. Zoek uit welk supermarkt het goedkoopste is

Bekijk in welke supermarkt de producten die jij vaak nodig hebt het meest voordelig zijn. Of koop bij verschillende winkels, want overal hebben ze weer andere aanbiedingen.

3. Ga 1 keer per week naar de supermarkt

Probeer een keer per week boodschappen te doen. Zo heb je in een keer alles in huis voor de week en hoef je niet voor of na je werk nog langs de supermarkt. Zo kun je ook minder vaak in verleiding komen om extra’s mee te nemen.

4. Let op aanbiedingen

Check bij het maken van je boodschappenlijstje de folders, websites of apps van supermarkten voor alle lopende aanbiedingen. Aanbiedingen kunnen flink wat voordeel opleveren. Maar alleen bij producten die je ook in die hoeveelheid gebruikt. Let dus op dat je niet te veel (verse) boodschappen in huis haalt, alleen omdat het in de aanbieding is. Anders moet je die weggooien, en dat is zonde.

5. Koop dingen in bulk als het in de aanbieding is

Lang houdbare producten als koffie, wasmiddel of bijvoorbeeld tandpasta of shampoo is altijd handig om in grote aantallen te bulken wanneer dit in de aanbieding is. Zo heb je een voorraad je en heb je de producten voor een lagere prijs ingekocht.

6. Let op de kiloprijs

Soms lijkt een voordeelverpakking ook echt heel voordelig, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Check dus goed de prijs per gram of per kilo en kies je voordeel.

7. Maak een budget om te spenderen voor boodschappen

Om geld te kunnen besparen op je boodschappen is het ook belangrijk dat je weet waar je je euro’s allemaal aan uit geeft. Dus houd eens een maand of langer nauwkeurig bij wat er allemaal aan geld binnenkomt en wat er uitgaat. Ook kun je van te voren een budget vaststellen. Zo weet je precies wat je te besteden hebt en kun je je boodschappen daar op inrichten.

8. Voedselverspilling verminderen

Het is verleidelijk om elke dag een nieuw recept te koken, maar dit is niet goed voor je portemonnee. Het zal je verbazen hoeveel kosten je bespaart door van te voren even goed in de voorraadkast te kijken. Begin dus altijd met kijken wat je nog in huis hebt en dan met name de producten die snel op moeten. Op deze manier hoef je minder vaak boodschappen te doen.

Met deze bespaartips boodschappen hopen wij je een handje te helpen. Op zoek naar meer tips en tricks om geld te besparen? Je leest het hier. 

Bron: ladylemonade, flair. Beeld: ISTOCK