De 10 beste tips om drastisch geld te besparen!

De 10 beste tips om drastisch geld te besparen!

Ben je op zoek naar de beste manieren om drastisch geld te besparen? Wij vertellen je de 10 beste tips, zodat jij heel veel geld kunt besparen. Lees hier!

Drastisch geld besparen

Wil je graag je kosten verlagen en drastisch geld besparen? Gelukkig zijn daar opties genoeg voor. Van bezuinigen op de boodschappen tot een lagere energierekening. Met onze tips kun je jouw financiële plaatje verbeteren.

1. Energieverbruik verminderen

Met de forse stijging van de energieprijzen zijn alle besparingen die je kunt maken natuurlijk welkom in de portemonnee. Maar waar moet je beginnen? Met behulp van KlikAanKlikUit kun je heel gemakkelijk energie besparen, zonder dat je er al te veel werk voor moet doen! Start met het sluipverbruik in huis te verminderen. Lees hier hoe je dit het beste kan aanpakken: ‘Wil jij besparen op je energierekening? Dat doe je zó!‘.

2. Geld besparen op boodschappen

Boodschappen doen is een grote uitgave voor een gemiddeld huishouden in Nederland, zeker met een groot gezin! Bepaal vooraf het boodschappen halen een budget waar je niet overheen wilt gaan. Houd jezelf daar aan, zo geef je nooit meer uit dan je zou willen. Ook is het maken van een boodschappenlijstje en eetplanning heel handig. Zo koop je altijd de dingen die je echt nodig hebt en plan je een hele week je maaltijden in en kom je minder vaak in de winkel.

3. Zoek een goedkopere woning

Verreweg de hoogste afschrijving van je rekening elke maand gaat op aan woonlasten. Aangezien hypotheek of huur de grootste post is, kan het interessant zijn deze post goed onder de loep te nemen. Check met je bank/adviseur of je hypotheek voor een lagere rente kan worden afgesloten. Soms moet je een boete betalen, omdat je je termijn eerder afbreekt, maar het kan daarnaast op langere termijn erg interessant zijn. Het is dus een kort verlies voor een langdurige winst. Ook zou je altijd nog kunnen verhuizen naar een goedkopere wijk als de nood hoog is. 

4. Ga niet op vakantie

Vakantieadresjes zoeken, vlucht boeken, mini flesjes shampoo kopen, paspoort verlengen, tas inpakken, in de file staan. Allemaal voor het goede doel: lekker op vakantie gaan. Toch heeft een vakantie thuisblijven ook zeker zo zijn voordelen. Want naast dat je door een staycation heerlijk tot rust kan komen, bespaart het je ook nog een hoop geld.

5. Gebruik een bespaar-app

Het kan knap lastig zijn om je geldzaken overzichtelijk te houden. Installeer daarom een van de handige bespaar-apps en houd na iedere maand wat centen over. Zo heb je bijvoorbeeld de gratis app Budgettool. Daarmee kun je makkelijk bijhouden waar je geld nou precies aan opgaat. Het geeft inzicht en maakt je spaardoelen overzichtelijk. 

6. Minder kleding kopen

Een kostenpost waar goed op valt te besparen is kleding. Velen geven hier flink meer aanuit dan nodig is. Vaak geef je zelfs een stuk meer aan kleding uit dan je zelf denkt. Bedenk bij alles wat je wilt kopen of je het echt nodig hebt. Ga daarna voor jezelf even na wat je allemaal al in je kast hebt hangen, om te voorkomen dat je met iets thuis komt wat je al hebt.

7. Kies voor een goedkoper mobiel abonnement

Tegenwoordig kun je de mobiele telefoon niet meer wegdenken. Maar dat betekent niet dat je er teveel voor moet betalen! Vergelijk daarom mobiele telefonie abonnementen om de beste deal te krijgen. Heb je een telefoon die nog goed is? Dan is het slim om een sim only abonnement te nemen, want dan betaal je vaak vele malen minder per maand.

8. Bezuinigen op je vaste lasten

Heeft u tijdschriften of kranten die u eigenlijk niet leest? Bent u ‘ongewenst’ donateur van een organisatie? Heeft u een sportschool abonnement waar u geen gebruik van maak of doet u mee aan loterijen? Zeg uw overbodige diensten op.

9. Minder betalen voor je zorgverzekering

Je zorgverzekering is verplicht in Nederland. Natuurlijk een goede zaak, maar het kost je ook aardig wat geld. Hiervoor kun je aanbieders vergelijken om te kijken welke het beste bij jou past. Daarnaast kan je vanuit de overheid ook geld terug krijgen op je zorgverzekering als je een lager inkomen hebt. Dat is zorgtoeslag. Omdat dit oploopt tot meer dan 1000 euro per jaar en je vaak ook nog voor voorgaande jaren dit bedrag alsnog kan ontvangen raden we je zeker aan om te checken of je hier recht op hebt.

10. Kortingen in de gaten houden bij online aankopen

Eén van de beste manieren om geld te besparen op online aankopen, zijn door de kortingscodes die vele bedrijven aanbieden te gebruiken. Er zijn verschillende manieren om de verschillende kortingscodes van een winkel of bedrijf op de kop te tikken. De meeste winkels en bedrijven verstrekken hun kortingscodes via hun eigen kanalen. Ze willen immers graag dat je op de hoogte bent van de nieuwe producten of diensten, en dat kan het beste via sociale media en de nieuwsbrief.

Met deze tips hopen wij je een handje te helpen om drastisch geld te besparen. Wil je meer tips en tricks? Kijk dan hier.

 

Bron: geldgenius, blijtijds, bespaarinfo Beeld: ISTOCK