100%NL Magazine

Hoofdpijn? Haal een hortensia in huis!

Onderschat deze plant niet! De hortensia ziet er niet alleen leuk uit, maar helpt ook tegen gezondheidsklachten. Dit is waarom je de hortensia in huis moet halen:

Hoofdpijn, droge hoest, droge huid, droge ogen, keelpijn, vermoeidheid en gebarsten lippen: misschien herken je jezelf in deze lijst symptomen. Veel mensen schrijven ze af als ‘winterkwaaltjes’, maar beseffen niet dat ze last hebben van droge lucht in huis. Door een hortensia in huis te halen kunnen deze klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen!

Water in de lucht

Uit testen blijkt dat er geen andere kamerplant is die zo goed vocht verdampt en daarmee zo’n positieve bijdrage levert aan de luchtvochtigheid in huis. Doordat jij de plant water geeft, verdampt dit via de bloemblaadjes, waardoor dit weer in de lucht van jouw huis terecht komt. Zo wordt de luchtvochtigheid verbeterd, waardoor hoofdpijn en een droge huid verleden tijd zijn!

De botanische naam van de hortensia, Hydrangea, geeft ook dit geheim van de plant weg, want hydro betekent water. Als goede verdamper heeft hortensia iets meer vocht nodig dan andere kamerplanten. Gemiddeld is het voldoende om de plant 2 à 3 keer per week een slok water te geven. En ze geven er zoveel voor terug!

Bron: Beautify, plusonline l Beeld: Istock