tuin onderhouden
Zie ook:
Delen

Hoe onderhoud ik mijn tuin? Tips

Het onderhouden van de tuin wordt door veel mensen ervaren als zwaar en saai. Maar dit hoeft niet zo te zijn! Wij geven je een aantal tips zodat jij gemakkelijk je tuin kan onderhouden.

Je tuin onderhouden doe je zo

Om het hele jaar door te kunnen genieten van een mooie tuin is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Door regelmatig tuinonderhoud uit te voeren voorkomt u het verwilderen van uw tuin en kunt u er nog jarenlang plezier van hebben. In deze blog geven wij je tips om je tuintje goed te kunnen onderhouden.

Een voedingsrijke bodem

In het voorjaar hebben je planten behoefte aan bemesting. Na de winterperiode kunnen ze wel wat voeding gebruiken om op krachten te komen. Het bemesten van je tuin kan het verschil maken tussen dag en nacht. Bemesten zorgt ervoor dat de bodem weer voorzien wordt van nieuwe voedingsstoffen. Een voedingsrijke bodem zorgt ervoor dat de plant beter en mooier gaat groeien. Maar dat niet alleen, het zorgt er ook voor dat de plant beter bestemt is tegen ziekten en plagen.

Onkruid verwijderen

Onkruid is er in vele soorten en maten. En laten we eerlijk zijn. De meeste mensen zijn het onkruid in de tuin liever kwijt dan rijk. Deze ongewenste planten kunnen andere planten overwoekeren en daardoor laten sterven. De hoogste tijd dus om aan de slag te gaan met onkruid verwijderen en onkruid bestrijden. In de volgende blog lees je hoe je het snelste en gemakkelijkste je onkruid kunt verwijderen: ‘Dit zijn dé manieren om je onkruid te verwijderen!‘.

Kalk strooien in de tuin

Het strooien van kalk in je tuin brengt verschillende interessante voordelen met zich mee: Kalk verhoogt immers de zuurtegraad van de bodem van je tuin en zorgt hierbij meteen voor een betere bodemstructuur. Door toevoeging van kalk wordt de grond ruller en luchtiger. Hierdoor zal de PH-waarde stijgen. Strooi pas kalk wanneer je zeker weet dat je grond te zuur is.

Je tuin blijven sproeien

Het besproeien van beplanting is tijdens droge, warme periodes een must. Planten hebben de tijd nodig om het water goed op te nemen voordat het warm wordt. Besproei daarom altijd in de vroege ochtend of de late avond.

Vergeet de tuinmeubels niet

Naast de planten of grond is het ook van belang om je tuinmeubels te onderhouden. Als dit buiten staat worden ze al snel vies. Blijf het schoonmaken! Natuurlijk is het voor het behoud van je meubelen beter om ze ‘s winters op te bergen of onder een afdak neer te zetten, maar niet iedereen heeft hier de ruimte voor. Er zijn ook speciale afdekhoezen te koop, die je ‘s winters over je tuinmeubelen kan doen.

Bron: huis-en-tuin.infon, hovenierroelzuidema, jansenhoveniers. Beeld: ISTOCK

Delen