100%NL Magazine Dierenbescherming

Niet voor alle dieren is het Dierendag: ‘Kittens werden doodziek gedumpt’

Vandaag is het Dierendag, de dag waarop veel huisdiereigenaren hun geliefde beestje eens éxtra verwennen. Helaas is het voor veel dieren in Nederland geen dierendag, zij worden ernstig verwaarloosd, mishandeld of gedumpt. Gelukkig is daar de Dierenbescherming.

De Dierenbescherming

Elk jaar hebben tienduizenden dieren in ons land hulp nodig. Ze zijn verwaarloosd, mishandeld, gedumpt of gewond. De Dierenbescherming zet zich dag en nacht in om deze dieren te redden, op te vangen en te beschermen.Maar dat kost geld.

Deze week van 2 t/m 8 oktober is de collecteweek van de Dierenbescherming. Mede door de opbrengst van de collecte kan de Dierenbescherming zich blijven inzetten om dierenleed te voorkomen.

Help je mee? Doneer nu online!

Kittens Gus, Muis en Poppy

Het zal je maar gebeuren, te worden gedumpt in een weiland terwijl je doodziek bent. Voor kittens Gus, Muis en Poppy was dat de harde realiteit. Onderkoeld, uitgedroogd en zwak kwamen ze bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort binnen. Hun neusjes (aangetast door niesziekte) zaten zo vol snot dat ze naar adem hapten. Het oogje van Muis was dusdanig ontstoken dat het uitpuilde. Er zat niets anders op dan het te verwijderen.

Bij het dierenbeschermingscentrum waren ze even bang dat de kittens te zwak zouden zijn om de niesziekte te boven te komen. Niet zo gek, want het oogje van Muis was één grote etterende wond en puilde uit zijn kas. Ook Gus had het flink te pakken aan één van zijn ogen. De oogjes van Poppy (met schildpadtekening) waren zo rood en ontstoken dat ze amper wat kon zien, overal tegenaan botste en alleen maar lusteloos voor zich uit kon staren. Een ietwat onsmakelijk gezicht, drie van die snuivende en rochelende kleintjes met overal snot, etter en pus. Toch werden ze door geduldige dierverzorgers onder liefde bedolven.

Benieuwd hoe het nu met de drie katjes gaat? Dat lees je op de website van de Dierenbescherming.

100%NL Magazine Dierenbescherming

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Dierenbescherming