100%NL Magazine Hartstichting
Delen

LEZEN: Met déze sport maak jij je hart sterker

De belangrijkste spier in het lichaam en dus degene waar je een gezond leven voor moet leiden: het hart. Het begint allemaal met genoeg beweging. Door déze sport te beoefenen, maak jij je hart sterker.

Gezond hart

Het hart is de belangrijkste spier in je lichaam en als deze spier niet goed functioneert, zul je gelijk merken dat het niet goed met je gaat. Het is daarom logisch en eigenlijk vanzelfsprekend dat je goed voor je hart moet zorgen. Een gezond voedingsschema hoort daar natuurlijk bij, maar ook beweging is ontzettend belangrijk. Wist je dat jij jouw hart sterker maakt door iedere dag een stukje te wandelen?

Wandelen

Wanneer jij dagelijks in beweging komt, verklein je de kans op hart- en vaatziekten met zo’n 20 tot 30%. Je hoeft niet per sé aan krachttraining te doen of fanatiek te wielrennen om deze kans te verkleinen, want iedere dag minstens 30 minuten wandelen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in je bloed en het verbetert de conditie van je hart en bloedvaten.

Je kunt zelf een rondje gaan wandelen, maar je kunt ook samen met familie, vrienden of collega’s een rondje om gaan. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling tijdens je werkpauze, of ga ‘s avonds na het eten nog een rondje om. Wat je ook kunt doen, is meedoen aan wandeltochten die georganiseerd worden. Dit geeft een stok achter de deur, je loopt voor een goed doel en je loopt met een grote groep mensen.

11strandentocht

De Nederlandse Hartstichting organiseert dit jaar een 11strandentocht en daar kun jij als individu, maar ook met een groep mensen aan meedoen. Deze tocht is voor renners, joggers en lopers die hun hart inzetten voor zichzelf en dat van anderen. Je loopt langs oer-Hollandse stranden en komt zo langs verschillende stempelposten. Vind jij 20 kilometer te lang? Dan kun je ook voor 10 kilometer kiezen. Ben jij gevorderd en wil je liever wat langer lopen? Kies dan 50 kilometer. Je eindigt deze tocht in Zandvoort.

Wil jij meedoen aan deze 11strandentocht, of wil je deze uitdaging samen met collega’s of vrienden aan gaan? Dat kan. Een ticket kost €35 per persoon en na aanmelding krijg je een sponsorpagina, zodat je jouw deelname kan laten sponsoren door vrienden, kennissen, familie, of jouw bedrijf.

11 stranden

De naam 11strandentocht spreekt voor zich, want je komt tijdens deze tocht langs 11 verschillende stranden in Nederland. Het ene stuk is wat zwaarder dan de andere, want je loopt over de duinen, maar ook een lange tijd alleen over het strand en dat is best pittig. Het leuke aan deze tocht is dat alle stranden en rustposten verschillend zijn en dat maakt deze tocht variërend en leuk.

Wat te verwachten?

Er wordt tijdens deze tocht voor het vervoer van Zandvoort naar de startlocatie gezorgd, je kunt genieten van een heerlijke versnapering voor onderweg, je krijgt een 11stranden muts als cadeautje én tijdens de gehele route word je afgeleid door live entertainment en aanmoediging van de vrijwilligers. Om het allemaal mooi af te sluiten, krijg je een mooie medaillespeld bij de finish.

Aangezien het is bewezen dat minstens een half uur beweging per dag écht bijdraagt aan een gezond hart, dagen wij jullie uit om deze route af te leggen. Nodig al je vrienden/familie/collega’s of kennissen uit om samen de strijd aan te gaan. Hang er bijvoorbeeld een grappige weddenschap aan, train samen en moedig elkaar aan. Zo wordt het echt leuk!

Ben jij enthousiast geworden en wil je deze route alleen, of met vrienden/kennissen/collega’s lopen? Klik dan op deze link!

100%NL Magazine hartstichting

Bron en Beeld: In samenwerking met Hartstichting

Delen