100%NL Magazine ochtend of avondmens
Delen

ONDERZOEK: Zijn ochtend- of avondmensen optimistischer?

Ben jij een ochtendmens of een avondmens? Uit onderzoek van Campina blijkt dat juist ochtendmensen optimistischer in het leven staan. In dit artikel lees je waarom!

Ochtendmensen vs Avondmensen

Uit onderzoek van Campina blijkt dat ochtendmensen doorgaans een positievere kijk op het leven hebben in vergelijking met avondmensen. Ze ervaren meer geluk, hebben een betere gezondheid en zijn actiever in sport. Bovendien nemen ze vaker de tijd om te ontbijten dan degenen die zichzelf als avondmensen beschouwen. Voor avondmensen ligt het iets anders. Ze voelen zich vaak minder uitgerust bij het ontwaken, hebben vaker last van een ochtendhumeur en worden vaak geconfronteerd met tijdsdruk vanwege een trager ochtendritme.

Behoefte aan verandering

Veel mensen die zichzelf als avondmens zien, geven aan een verandering in hun ochtendroutine aan te willen brengen. Dit willen ze doen door vaker en gezonder te ontbijten, minder tijd op hun telefoon te besteden en een ander slaapritme aan te nemen. Toch is er één grote vijand van een goed slaapritme: de snooze-button. De helft van de Nederlanders geeft namelijk aan maar liefst 17 minuten te blijven liggen nadat de wekker is gegaan. In deze tijd had je makkelijk een gezond ontbijt kunnen eten!

Goede voorbereiding is het halve werk

Ben jij bereid om je gewoontjes te veranderen en een succesvol ochtendpersoon te worden? Dan helpen wij je vast op weg!  Wij snappen maar al te goed dat een vermoeid gevoel, stress, of een echte winterse bui kunnen zorgen voor een slechte avond. Gelukkig kan je met de volgende ingrediënten jouw sombere ochtend omtoveren tot een super positieve ochtend:

  • Een lekkere bak koffie
  • Een goed ontbijt
  • Geen haast hebben
  • Vast ritme
  • Geen stress hebben
  • Uitgerust gevoel
  • Tijd voor jezelf, ontspanning en hobby’s

Bron: Campina, Coebergh Communicatie

Delen