100%NL Magazine vrouw denken
Delen

Onderzoek: jezelf slanker denken werkt echt!

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar er zit een kern van waarheid in! Volgens wetenschappers blijkt namelijk dat je jezelf slanker kan dénken!

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Plymouth kun je goede resultaten halen bij het afvallen met gedachte-oefeningen: om precies te zijn met een methode genaamd FIT, oftewel Functional Imagery Training.

Het is gebaseerd op verbeeldingskracht en het stellen van positieve doelen. Zo maak je sporten en gezond eten leuk, en wordt afvallen dus een stuk gemakkelijker. Het klinkt misschien logisch en zelfs een beetje voor de hand liggend, maar het werkt echt.

Het onderzoek

De onderzoekers deden twee onderzoeken om te meten hoe effectief FIT is. De laatste studie is van dit jaar. Hiervoor werden 141 proefpersonen begeleid. De helft kreeg FIT therapie, de andere helft alleen motiverende gesprekken. Na zes maanden bleek de FIT groep gemiddeld 4 kilo te zijn afgevallen. Terwijl de andere groep maar 0,74 kilo kwijt was. Een behoorlijk verschil!

Zet je gedachten op de juiste manier in, focus op je einddoel en je zult veel beter bezig zijn en veel betere resultaten zien! Er zijn ook verschillende apps online te vinden die je bij dit doel kunnen helpen, zoals de ‘FIT-methode’ app of ‘Goal in Mind’. Probeer ze uit!

Bron: Beautify | Beeld: iStock

Delen