100%NL Magazine Marie Kondo
Delen

De 5 beste tips van opruimgoeroe Marie Kondo!

Toen de Netflix-serie ‘Tidying up with Marie Kondo’ online kwam is ze in één klap wereldwijd razend populair geworden: de opruimgoeroe Marie Kondo. Marie Kondo helpt mensen wereldwijd met opruimen. Want: een opgeruimd huis staat gelijk aan een opgeruimde geest en dus geluk! Met deze 5 tips van Marie Kondo zelf heb jij binnen no time ook een opgeruimd huis. Wie wil dat nu niet?

Tip 1: Categoriseren

Om gelijk in één klap je hele woning op te ruimen is misschien een beetje veel, dus doe het stapje voor stapje. Begin bijvoorbeeld bij je schuur of in je kledingkast. Dit geeft veel meer rust en overzicht en maakt het opruimen een stuk leuker!

Tip 2: Stel jezelf de vraag

Voordat je begint met opruimen stel je jezelf de vraag: ‘Waarom wil ik eigenlijk opruimen?’. Want volgens Marie is het opruimen én het weggooien van spullen de key tot een gelukkig leven. Dus waarom zou je het niet doen?

Tip 3: Focus

Eyes on the price! Blijf tijdens het opruimen altijd gefocust en consistent. Gebruik je het niet meer of het je een kledingstuk al een jaar niet meer gedragen? Weg ermee! Geen smoesjes meer 🙂

Tip 4: Luister naar je gevoel

Wat volgens Marie Kondo ook heel erg belangrijk is, is je gevoel. Word je gelukkig van bepaalde items? Bewaar het dan. Voel je helemaal niets meer bij die oude lamp van je ex-vriendje? Weg ermee! Houd alleen de items waar je gelukkig van wordt.

Tip 5: Rollen, rollen, rollen

Het is misschien wel de meest gebruikte techniek van Marie Kondo: rollen! De kledingstukken die je wilt houden na je opruimbui moeten natuurlijk goed en geordend worden opgeborgen. Rol alles op en bewaar het in doosjes. Resultaat: een opgeruimd en overzichtelijke kledingkast!

En dan: ontspullen!

Ben jij hartstikke goed bezig geweest en heb je een hoop spullen die je wel wilt opruimen, maar waar je nog niet aan toe bent om weg te gooien? Dan is ALLSAFE dé oplossing voor jou! Bij ALLSAFE huur je de beste opslagruimte voor de beste prijs. En om het nog fijner te maken heeft ALLSAFE nu een hele leuke actie lopen. Want als jij nu een opslagruimte huurt bij ALLSAFE, gaan zij jou helpen met het verhuizen van je spullen. Maak een keuze uit de Verhuishulp, verhuisbus of aanhanger die je voor een bepaald aantal uur GRATIS kunt gebruiken!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ALLSAFE

Delen