Speel jij een van deze 8 spellen deze Sinterklaasavond?
Delen

Speel jij een van deze 8 spellen deze Sinterklaasavond?

Ben jij surprises maken en gedichten schrijven zat? Wil je iets nieuws doen voor de variatie, met de kids, dat weer een beetje spanning en plezier toevoegt aan het uitpakken van cadeautjes op Sinterklaasavond? Lees dan deze tips!

Met deze spelletjes wordt Sinterklaasavond nog leuker!

Quiz

Maak een quiz! Iemand speelt de rol van quizmaster en Sinterklaas-gerelateerde vragen. Je kan weetjes en trivia gebruiken, maar ook herinneringen van Sinterklaasavonden door de jaren heen? Wat kreeg je vorig jaar van Sinterklaas, bijvoorbeeld? Heeft een kandidaat de vraag goed? Dan mag die een cadeautje pakken. Vergeet niet dat de quizmaster ook wel een cadeautje wil hebben, natuurlijk. Of ruil af en toe van plek!

Ballonnen

Wil je niet al te lang bezig zijn met allerlei spelletjes en het uitpakken van de pakjes? Hang dan voor iedereen een aantal ballonnen op. Vul de ballon met confetti en een briefje met een naam erop. Daarna mag iedereen een ballon lekprikken. De persoon wiens naam op het briefje staat, mag een cadeautje uitpakken. Dat wordt een knalfeestje!

Proeven

Speciaal voor de zoetekauwen onder ons: een blinde proeftest met snoepgoed. Heb je geraden welke heerlijkheid je proeft? Dan mag je een cadeautje pakken.

100%NL Magazine Sinterklaas knutselen

Bingo

Dit spel kan lang duren, maar is wel heel gezellig. Wanneer je één volle rij hebt, mag je een cadeautje uitkiezen. Heb je de hele kaart vol, dus bingo, dan mag je bijvoorbeeld twee cadeaus pakken of op zoek naar het grootste pakket met je naam erop.

Grabbelen

Geef alle cadeautjes een nummer en schrijf die nummers op aparte briefjes. Stop alle briefjes in en grote doos en dan… grabbelen maar! Trek je nummer vijf? Dan is pakje nummer vijf voor jou. Om het spel eerlijk te laten verlopen zorg je ervoor dat iedereen evenveel cadeautjes krijgt.

Quiz

Maak een quiz! Iemand speelt de rol van quizmaster en stelt Sinterklaas-gerelateerde vragen. Heeft een kandidaat de vraag goed? Dan mag die een cadeautje pakken. Zorg wel dat er ook cadeautjes overblijven voor de quizmaster. Of ruil af en toe van plek.

Twister

Twister in de kast liggen? Gebruik het bij het cadeauspel! Bepaal van tevoren bij welke kleur er een cadeautje mag worden gepakt. Ook een leuk idee is om de namen van alle deelnemers op het bord te plakken. Iedereen mag dan een keer draaien aan het bord. Komt de pijl bij je naam uit, dan ben je aan de beurt om een pakje uit te zoeken.

Familietriviant

Familietriviant is het snelle vraag- en antwoordspel voor het hele gezin. Speel het individueel of in teams en bepaal wanneer je een cadeautje mag uitpakken. Bijvoorbeeld bij het winnen van een partje of elke keer als je een vraag correct beantwoordt!

Heb jij al inspiriatie opgedaan? Dan wensen we je alvast veel plezier deze Sinterklaasavond!

Bron: Margriet | Beeld: iStock

Delen