100%NL Magazine kat oranje

Dit zijn 6 tekenen dat jouw kat van je houdt!

Katten kunnen zich af en toe gedragen als kleine prinsjes en prinsesjes; daar weet ieder kattenbaasje alles van! Maar met deze 6 tekenen kun je zien dat ze net zo veel van jou houden als jij van hen!

1. Staart omhoog met bovenin een krul

Katten laten je vaak weten hoe zij zich voelen door middel van hun staart. Loopt jouw kaart met zijn staart rechtop en aan het einde een mooie krul? Dan betekent dat, dat jouw kat zich op z’n gemak voelt bij jou en het fijn vindt om door jou geaaid te worden.

2. Je kat blijft liggen als jij langsloopt of binnenkomt

Rent je kat niet meteen weg als jij binnenkomt of langsloopt? Dat is ook een goed teken. Als hij rustig blijft liggen laat hij zien dat hij zich veilig voelt bij jou en je vertrouwt.

3. Je kat likt aan je hand of hoofd

Het is niet altijd even lekker om helemaal afgelebberd te worden door je kat, maar het is wel een blijk van liefde. Katten likken elkaar als zij elkaar lief vinden, dus hij vindt je hartstikke lief.

4. Je kat geeft je een ‘katkus’

Kijkt jouw kat je wel eens aan en knippert hij dan heel rustig met zijn ogen? Dan geeft hij je een ‘katkus’. Wat betekent dat hij je heel lief vindt en je vertrouwt.

5. Je kat komt een vogeltje brengen

Tja.. Het is de angst van ieder kattenbaasje; dat je kat thuis komt met een dood vogeltje. Hartstikke zielig natuurlijk, maar WORD NIET BOOS. Hoe moeilijk het ook is. Jouw kat ziet dit dode vogeltje als een prachtig cadeautje, omdat hij jou ziet als familie. Hij wil zich hiermee bewijzen.

6. Je kat geeft je kopjes

Deze is bij de meesten wel bekend, maar ook kopjes geven betekent dat jouw kat van jou houdt. Wanneer jouw kat kopjes geeft, geeft hij zijn geur aan jou, waarmee hij duidelijk wil maken dat jij ‘zijn mens’ bent.