100%NL Magazine
Delen

Met deze tips voorkom jij die vervelende keelpijn!

De koudere maanden zijn weer in aantocht en dit vergroot de kans op griep of andere ongemakken voor jouw gezondheid! Keelpijn is een veelvoorkomende klacht, die ook door de kou kan worden veroorzaakt. Maar niet getreurd want wij hebben een aantal tips die ervoor zorgen dat jij geen keelpijn krijgt de aankomende winter.

Slaap

Wanneer jij genoeg uren maakt in de nacht, zorg je voor een fikse boost voor je gezondheid. Dus ga op tijd naar bed een paar dagen lang en slaap 8 tot 10 uur per nacht, en jouw kans op ziek worden wordt aanzienlijk kleiner!

Stoom

Ga eens lekker in een warm bad. Door het stoom van het bad of de douche zorg je ervoor dat je lichaam en slijmvliezen gehydrateerd worden.

Luchtvochtigheid

Wanneer de luchtvochtigheid goed op peil is, zorg je ervoor dat je slijmvliezen gehydrateerd blijven. Je mond, neus, ogen en keel zijn voorzien van slijmvliezen. Deze zorgen ervoor dat je weefsels beschermd blijven tegen infecties. Om de luchtvochtigheid in je huis omhoog te krijgen kun je misschien meer planten kopen!

Gorgelen met zout water

Door simpelweg een glas lauwwarm water met een theelepel zout te mengen krijg je een oplossing die het slijm in je luchtwegen weghaalt. Gorgel de oplossing even en voilà je luchtwegen zijn weer iets vrijer.

Waterijs

Door het eten van waterijs wordt je keel iets verdoofd, waardoor je de pijn niet zo goed voelt. Kijk wel even van te voren of er geen suiker, citroen of zuivel in het ijsje zit, want dit kan juist averechts werken.

100%NL Magazine

Bron: Libelle l Beeld: Istock

Delen