100%NL Magazine slapen wakker
Delen

Met dít trucje vallen soldaten binnen 2 minuten in slaap!

Lig je vaak in bed naar het plafond te staren? Te wiegen van schouder naar schouder en je valt maar niet in slaap? Misschien dat deze oude inslaaptechniek van het Amerikaanse leger je van je slaapprobleem afhelpt.

Soldaten hebben vaak geen ideale slaapomstandigheden, maar slaap is belangrijk, dus hebben ze een manier gevonden om er voor te zorgen dat je snel in slaap valt. De methode, die al in 1981 werd beschreven in het boek Relax and win: championship performance, zou volgens cijfers van het Amerikaanse leger bij 96 procent van de soldaten werken.

De methode

Proberen? De methode om supersnel in slaap te vallen bestaat uit twee delen. In het eerste deel moet je je hoofd helemaal leegmaken. Dit gaat als volgt:

  1. Ontspan alle spieren in je gezicht, inclusief je tong, kaak en je ogen.
  2. Laat je schouders zo laag mogelijk zakken. Ontspan daarna de spieren in je rechterbovenarm, gevolgd door de spieren in je onderarm. Doe vervolgens hetzelfde met je linkerarm.
  3. Adem uit en ontspan je borstkas.
  4. Ontspan de spieren in je benen, begin bovenaan in je dijen en ga telkens meer naar beneden.

Als het goed is, is je lichaam nu volledig ontspannen. Dan is het nu tijd voor het tweede deel. Visualiseer jezelf in één van de volgende drie situaties:

  • Je ligt op je rug in een kano die op het water dobbert. Het water is kalm en de lucht boven je is blauw. Er is geen wolkje aan de lucht.
  • Je ligt in een zwarte fluwelen hangmat in een volledig verduisterde ruimte.
  • Zeg tien seconden lang tegen jezelf (in je hoofd) ‘niet denken’, ‘niet denken’, ‘niet denken’.

Als je deze slaaptraining zes weken lang consequent volhoudt, wordt het een makkie om in slaap te vallen.

Bron: Margriet | Beeld: iStock

Delen