100%NL Magazine
Delen

De meest voorkomende vlekken zijn met behulp van deze tricks verleden tijd!

Niets vervelender dat een foundationvlek op je nieuwe witte blouse! Wij hebben nu 12 tips voor veelvoorkomende vlekken die ervoor zorgen dat de vlekken in een mum van tijd verdwenen zijn

Deodorant

Een witte vlek veroorzaakt door deodorant overkomt de beste wel eens. Dep deze vlek weg met een zakdoek of tissue, en weg is ie!

Lippenstift

Los de vlek met lippenstift op met behulp van pure alcohol. Neem liever geen slokje, want lekker zal dit niet smaken.

Zweet

Zweetplekken zijn gemakkelijk weg te halen door er wat citroensap overheen te wrijven.

Vet

Tijdens het bakken een vetvlek op je nieuwe truitje? Giet er wat cola overheen en de vlek zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Olie

Ook zeer verveld, een oliespat op je kleding. Gooi wat talkpoeder eroverheen en vergeet het kledingitem niet even in de wasmachine te doen.

Koffie

Koffievlek? Baking soda is de oplossing. Hiermee was je de koffie er vliegensvlug uit.

Inkt

Beetje melk op de inktvlek en voilà weer een schone pantalon!

Rode wijn

Iets te diep in het glaasje gekeken en wijn over je outfit gemorst? Haast je dan naar de keuken om de wijnvlek te bestrooien met zout, waarna deze geheel wegtrekt.

Bloed

Waterstofperioxide is een substantie die wordt gebruikt bij het verven van haar. Maar met deze vloeistof haal je een bloedvlekje ook gemakkelijk uit jouw kleding.

Gras

Wanneer jouw kinderen terugkomen van het buitenspelen met een groene i.p.v. witte broek ben je alles behalve blij. Maar niet getreurd want met een beetje azijn is jouw witte broek weer als nieuw!

Make-up

Misschien wel een van de meest voorkomende vlekken, als vrouw zijnde. Gebruik wat scheerschuim om deze vlekken weg te poetsen.

Berries

Oh zo lekker, maar oh zo erg als het op jouw kleding valt. Kokend water helpt je van deze nare vlekken af.

100%NL Magazine

Bron: Cosmogirl l Beeld: Istock

Delen