ANP 100%NL Magazine Joost Klein
Zie ook:
Delen

Advocaat van Joost Klein reageert voor het eerst op Eurovisie Songfestival-rel

Voor het eerst heeft de advocaat van Joost Klein gereageerd op de rel rondom het Eurovisie Songfestival.

Advocaat Joost Klein reageert

Joost Klein, bekend van het Eurovisie Songfestival, staat momenteel in de schijnwerpers na een incident tijdens de tweede halve finale. Zijn advocaat, Jan-Ake Fält, verzekert echter dat Joost niemand heeft bedreigd tegen dit voorval. Volgens de advocaat ontkent de zanger ten stelligste enige strafbare feiten te hebben gepleegd.

Het incident waarbij Joost gediskwalificeerd werd door de finale draait om een ongelukkige ontmoeting met een cameravrouw. ‘Er was een afspraak tussen hem en de organisatie’, legt de advocaat uit. ‘Hij zou niet gefilmd worden bij het verlaten van het podium, maar toch stond de cameravrouw er.’ Joost vroeg volgens zijn advocaat beleefd om te stoppen met het filmen, maar kreeg geen gehoor. ‘Toen heeft hij de camera een duw gegeven, maar hij ontkent haar te hebben bedreigd.’

De hele situatie heeft Joost zwaar getroffen, vertelt zijn advocaat aan het ANP. ‘Hij voelt zich natuurlijk volledig radeloos door alles wat er is gebeurd. En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij daardoor niet mocht meedoen aan het Songfestival.’

De zaak zal naar verwachting begin juni in Zweden voorkomen. De politie voert en versnelde procedure uit vanwege voldoende bewijs. Binnen enkele weken zal Joost horen of hij wel of niet wordt vervolgd.

Niet alleen Joost is ontzettend teleurgesteld dat hij niet mee heeft mogen doen tijdens de finale, maar heel Nederland vindt het jammer. Volgens onderzoek van Maurice de Hond had Joost namelijk ont-zet-tend hoog kunnen eindigen. Hoe hoog? Dat lees je hier!

Beeld: ANP Foto, Bron: Shownieuws

Delen

Meer over Joost Klein

WOW: Volgens voorspellingen zou Joost Klein op déze plek zijn geëindigd
WOW: Volgens voorspellingen zou Joost Klein op déze plek zijn geëindigd
HUH?! Joost Klein deelt opmerkelijk en mysterieus bericht over het Eurovisiesongfestival
HUH?! Joost Klein deelt opmerkelijk en mysterieus bericht over het Eurovisiesongfestival
Lees alle artikelen over Joost Klein