Annemarie Keizer 100%NL Magazine
Zie ook:
Delen

Annemarie: ‘Dit zorgde ervoor dat mijn emmer volliep, misschien wel omviel’

Annemarie en Simon's zoontje Joa werd 9 maanden geleden geboren. Hoewel het stel dacht dat dit hetzelfde zou gaan als bij Kiki, verliep alles wat minder soepel.

Geboorte

Het is alweer 9 maanden geleden dat Simon en Annemarie voor de tweede keer ouders werden en dit keer was het van een jongen, Joa. Annemarie en Simon hadden verwacht dat de maanden na de geboorte hetzelfde zouden zijn als bij hun dochter Kiki. Al snel kwamen zij erachter dat het alles behalve hetzelfde was. Op Instagram plaatst Annemarie nu een foto van haar gezin, met daarbij een lang bericht over de eerste 9 maanden met haar zoon Joa. ‘Ik keek weer uit naar het delen van de (mooie) ervaringen met jullie net zoals ik bij Kiki had gedaan. Waarom ik dacht dat alles met een tweede baby precies zo zou zijn als met Kiki is mij een raadsel’, begint zij haar bericht.

Lange nachten

Net nadat Joa geboren werd, brak de gezellige kerstperiode aan. De slapeloze nachten namen Simon en Annemarie voor lief, want dat hoort er tenslotte bij en dat wordt na een paar weken wel minder, dachten zij. Toch bleek dit niet zomaar over te gaan. ‘Na een aantal weken begonnen pas de echte zware nachten’, schrijft Annemarie. In de afgelopen 9 maanden heeft zij haar volgers meerdere keren om hulp gevraagd. ‘Wat het met mij deed heb ik voor mezelf gehouden. De combinatie van opnieuw moeder worden, veel hormonen, maandenlang weinig tot GEEN slaap door ons (huil)baby’tje die pijn had maar we wisten niet waarvan, een lief klein meisje aandacht geven en verzorgen, plus overdag het gezin draaiende houden (maar gelukkig wel met hulp van een paar lieve mensen om ons heen) was best een uitdaging. Dit zorgde ervoor dat mijn emmer volliep, misschien wel omviel, en ik in standje overleven ging’. Hoeveel zij ook voor hun kinderen over hebben, zoiets is echt nauwelijks vol te houden.

Zware les

De afgelopen 9 maanden zijn alles behalve makkelijk geweest voor het gezin en zij zullen lang niet altijd hebben genoten van alle momenten, maar toch draait het volgens Annemarie maar om één ding in het leven. Iets waardoor zij dit allemaal hebben volgehouden: liefde. ‘Hoe cliché dat ook klinkt. Liefde binnen het gezin. Onvoorwaardelijke liefde naar de kids. Liefde van vrienden en vanuit de omgeving. En het heeft mij ontroerd hoeveel lieve, bezorgde en behulpzame berichten ik heb ontvangen de afgelopen maanden, ondanks dat ik wat minder actief was dan voorheen’, gaat Annemarie verder. Dit bericht deelt zij na 9 maanden eigenlijk met een speciale reden. ‘Misschien als boodschap voor iedereen die even in een dal zit, en als reminder naar mezelf: Focus je op het meest belangrijke, en voel hoeveel ballast je daardoor kwijtraakt’. Wat heeft zij dit prachtig verwoord.

https://www.instagram.com/p/Cixtl7brHjp/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Bron en Beeld: Instagram Annemarie Keizer

Delen

Meer over Annemarie Keizer

Binnenkijken in het paleis van Simon en Annemarie Keizer!
Binnenkijken in het paleis van Simon en Annemarie Keizer!
Annemarie Keizer kiest voor zichzelf: 'Loslaten vind ik moeilijk.'
Annemarie Keizer kiest voor zichzelf: ‘Loslaten vind ik moeilijk.’
Lees alle artikelen over Annemarie Keizer