100%NL Magazine Bas en Nicolette

Bas Smit laat wens zieke tweeling in vervulling komen!

Bas Smit bewijst maar weer eens dat hij zijn hart op de juiste plek heeft zitten.

Samen met zijn vrouw Nicolette van Dam zet Bas Smit zich al jaren in voor zieke kinderen. En nu dus ook voor de zieke tweeling Britt en Thessa. Allebei zijn ze ernstig ziek en daardoor komen ze weinig buiten. Bas leerde Britt en haar moeder Diana vorige week kennen in het Sophia Kinderziekenhuis. Hij werd zo geraakt door hun verhaal dat hij besloot hen te helpen.

De tweeling is 19 jaar en dus te oud om in aanmerking te komen voor veel instanties. Maar met dank aan Stichting Ambulance Wens werd de wens van de zieke tweeling in vervulling gebracht. Bas Smit belde Stichting Ambulance Wens die gelijk gisteren de tweeling heeft geholpen. Samen zijn ze een dagje naar het Dolfinarium geweest. Het hartverwarmende filmpje deelt Bas op zijn Instagram.

Doneren

Door de oproep van Bas werd er gisteren al €6000 gedoneerd aan Stichting Ambulance Wens. Wil je ook doneren? Dat kan hier!

View this post on Instagram

Vandaag was een hele mooie emotionele dag ❤️. Vorige week leerde ik Britt en haar moeder Diana kennen in het Sophia Kinderziekenhuis. Britt zat daar in d’r rolstoel slippertjes te versieren voor haar tweelingzusje Thessa. Zij kon er helaas niet bij zijn omdat ze niet meer kan lopen of zitten. De lieve 19-jarige tweeling heeft ongeveer alle pech die je je kan bedenken en in toekomst kijken is lastig. Het was zo’n ontroerend verhaal dat we allemaal even braken. Diana is super sterk en echt een geweldige moeder die zich volledig stort op de zorg en vader Niels werkt keihard om gezin draaiende te houden. Diana vertelde dat de meiden nog 1 echte wens hadden en dat was het aanraken van dolfijnen. Omdat de meiden ouder dan 18 zijn komen ze voor veel instanties niet in aanmerking, maar toen was daar @ambulancewens. Want Thessa kan alleen plat vervoerd worden en zo’n brancard gaat niet even in de auto. Binnen een dag na m’n belletje werd ik gebeld door Kees en regelde gewoon direct dat we terecht konden bij het @dolfinarium_nl met 2 ambulances! Jeetje wat indrukwekkend iedereen die vandaag geholpen heeft. Zowel de vrijwilligers van AmbulanceWens als Dolfinarium. De meiden hebben de dag van hun leven gehad en dit allemaal werd betaald door @ambulancewens met dank aan de donaties. Ze doen er gemiddeld 5 per dag!!! Toch niet normaal?! Ze rijden de hele wereld over. Ik heb direct gedoneerd en hoop jullie ook. Alles helpt! Link in m’n bio 💪 Weet je we maken ons soms zo druk om domme dingen, deze mensen maken zich nog maar om 1 ding druk. Vind fantastisch om m’n steentje bij te kunnen dragen met dank aan dat hele social media gedoe. Hoop echt dat meer dat doen! Zo’n kleine moeite, maar zo’n groot geluk ❤️❤️❤️ Heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen, niet alleen door de trieste situatie, maar vooral ontroerd hoe hard iedere dag zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor hen die het allemaal even niet meer zelf kunnen 💪🙏 Ps als iemand in deze situatie irritant gaat doen over dolfinarium etc dan blokkeer ik direct. Echt super hoe ze al die scholieren vandaag weer leren over al dat plastic in de oceaan en hoe we de wereld met elkaar stukje beter kunnen maken🙏

A post shared by Bas Smit (@bassmit) on

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.

Bron en Beeld: Bas Smit