100%NL Magazine Hollandse 100
Zie ook:
Delen

Dit recordbedrag heeft de stichting van Prins Bernhard opgehaald

Prins Bernhard heeft met zijn stichting Lymph&Co tijdens het Hollandse 100 evenement 351.525 euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar naar lymfeklierkanker, een ziekte waar Prins Bernhard zelf mee te maken heeft gehad.

Prins Bernhard

Lymph&Co’s voorzitter Bernhard van Oranje (53) kreeg zelf lymfeklierkanker en zet zich in voor lotgenoten. Op zijn instagrampagina schrijft hij: ‘Dank aan de organisatie en alle vrijwilligers’

Hollandse 100

Tijdens het door de stichting georganiseerde evenement De Hollandse 100, dat zondag werd gehouden in Thialf in Heerenveen, werd 10 kilometer geschaatst en 90 kilometer gefietst. Het streefbedrag van de jaarlijkse actie, 250.000 euro, was afgelopen donderdag al ruimschoots behaald. Vorig jaar was dat het eindbedrag, maar deden er ook een stuk minder mensen mee. Dit jaar waren het er maarliefst 666, een record voor het evenement. Er werd tijdens deze laatste editie een extra onderdeel aan het evenement toegevoegd, namelijk ‘Wandelen’. De deelnemers van de wandel challenge liepen van 1 tot en met 19 maart 100 kilometer.

Lymph&Co

Voor lymfklierkanker is nog te weinig aandacht en er zijn nog onvoldoende goede behandelingsmogelijkheden. 1 op de 50 mensen krijgt in zijn/haar leven de diagnose lymfklierkanker. Lymph&Co vraagt aandacht voor lymfklierkanker en gebruikt 100% van de donaties voor financiering van wetenschappelijk onderzoek naar betere en effectievere behandelingen. Dankzij alle donaties aan Lymph&Co is de financiering voor 8 (!) onderzoeksprojecten gerealiseerd, maar meer onderzoek is hard nodig.

 

 

Delen

Meer over Simon Keizer

Binnenkijken in het paleis van Simon en Annemarie Keizer!
Binnenkijken in het paleis van Simon en Annemarie Keizer!
FANS OPGELET: Simon Keizer geeft uniek kijkje achter de schermen
FANS OPGELET: Simon Keizer geeft uniek kijkje achter de schermen
Lees alle artikelen over Simon Keizer