Dit wist je niet over Prinses Amalia!
Zie ook:
Delen

Dit wist je niet over Prinses Amalia!

Prinses Amalia wordt eind dit jaar achttien jaar en dat wordt groot feest. Binnenkort gaan we de Prinses beter leren kennen, we moeten daar alleen nog even op wachten. Want met een paar maanden komt het boek uit waarin we privé beelden te zien krijgen en van alles te weten.

Claudia de Breij heeft de eerder gekregen om het boek over Prinses Amalia te schrijven. Deze wordt speciaal vanwege haar achttiende verjaardag uitgebracht.

Op 7 december zal Prinses Amalia achttienjarig worden. Hierom wordt er speciaal een boek over haar geschreven zodat de lezer de troonopvolgster beter kan leren kennen. Het boek zal half november uitkomen en wordt geschreven door Claudia de Breij.

Claudia de Breij kennen we vooral als zangeres en cabaretier, maar ze heeft ook al een aantal boeken op jaar naam staan. Eerdere boeken van Claudia zijn: Lang leve ons, Neem een geit, De oudejaars en Krijg nou tieten. Binnenkort komt er een bijzonder boek bij, want Claudia heeft de eer gekregen om het boek ‘Amalia’ te schrijven.

Inhoud van het boek

Half november verschijnt het boek over het leven van Prinses van Oranje. Dankzij meerdere ontmoetingen en gesprekken in de zomer van 2021 is het boek over de prinses tot stand gekomen. Claudia sprak met Amalia over haar schooltijd, liefde voor muziek en wat het koningschap en haar toekomstige rol nu voor haar betekenen.

Ook vertelde Amalia over haar passie en de paardensport. “Op een paard ben ik het meest wie ik ben. Als je me echt wilt leren kennen, moet je me zien rijden.” Claudia mocht een kijkje nemen in het Koninklijk Staldepartment. Daarnaast zal het boek ook beelden hebben uit het privé-archief van Amalia.

Met het boek gaat de prinses haar vader en oma achterna. In 1985 publiceerde Renate Rubinstein het boek ‘Alexander’ en in 1955 verscheen het boek ‘Portret van Prinses Beatrix’, die geschreven is door Hella Haasse.

https://www.instagram.com/p/CUUkUBsMD-j/

Op Instagram laat Claudia weten dat de Prinses haar meegenomen heeft naar plekken die belangrijk zijn voor en hebben ze veel gesprekken gevoerd over alles wat ertoe doet. Ze plaatste een leuke selfie van haar en Prinses Amalia, met daarna een foto van de twee boeken die eerder over Koning Alexander en Prinses Beatrix zijn uitgekomen.

 

Bron en Beeld: RVD - H.K.H. de Prinses van Oranje

Delen

Meer over Prinses Amalia

FOTO: Heeft prinses Amalia haar hart aan deze jongen verloren?
FOTO: Heeft prinses Amalia haar hart aan deze jongen verloren?
WAUW: Zó ziet Prinses Amalia eruit als ze 50 jaar oud is
WAUW: Zó ziet Prinses Amalia eruit als ze 50 jaar oud is
Lees alle artikelen over Prinses Amalia