100%NL Magazine Willeke Alberti
Zie ook:
Delen

Dochter Willeke Alberti deelt heftig bericht: ‘Kreeg nog zes maanden’

Ondanks alle pijn en ellende, probeert Daniëlle van 't Schip positief te blijven. Zij vertelt openhartig over de beginfase van haar ziekte.

Dochter Willeke Alberti

Willeke Alberti kreeg samen met haar eerste echtgenoot Joop Oonk in 1968 haar dochter Daniëlle. Daniëlle trouwde al vrij jong met Ajacied John van ’t Schip. Samen kregen ze twee kinderen. Haar gezin heeft al op veel verschillende plekken gewoond, namelijk in Italië, Griekenland, Mexico en Twente.

Vorig jaar bracht Daniëlle het verschrikkelijke nieuws naar buiten dat er twee kwaadaardige tumoren bij haar waren geconstateerd. Een harde klap voor Daniëlle en haar familie, maar zij blijft ondanks alles ongelooflijk positief.

Intense pijn

In Libelle vertelt Daniëlle over de beginperiode van haar ziekte. Daniëlle en John woonde in 2021 in Griekenland en toen zij in het zwembad wilde springen, voelde zij een heftige pijn onderin haar lijf. Aangezien Daniëlle veel en hard aan het sporten was, gingen er nog niet gelijk alarmbellen rinkelen. ‘Tijdens een wandeling een paar weken later, voelde ik het weer. Maar dan erger, een felle steek. Ik ging naar een arts, maar die dacht: een fitte en gezonde vrouw, niets aan de hand’, vertelt zij.

Zes maanden

In datzelfde jaar besloten Daniëlle en John terug te gaan naar Nederland. De feestdagen kwamen eraan en Daniëlle had er, ondanks de pijn, veel zin in. ‘Pas toen alles weer een beetje rustig was, nam ik de tijd om uit te zoeken waar die pijn vandaan kwam. Na een MRI-scan volgde in april vorig jaar de heftige diagnose: endeldarmkanker, uitgezaaid in het bot. Die pijn kwam van mijn schaambeen, dat bleek gebroken. Van de arts kreeg ik nog zes maanden.’ Vanaf dat moment staat het leven van Daniëlle en haar familie op z’n kop, maar zij heeft zich er inmiddels aan overgegeven. Het is Daniëlle’s missie om ‘boodschappen over te brengen die de wereld iets beter, vrediger maken’. Wat is het toch een bijzondere en sterke vrouw..

Bron en Beeld: Libelle.

Delen

Meer over Willeke Alberti

Willeke Alberti over zware tijd: 'Als ik eenmaal begin, kan ik niet stoppen'
Willeke Alberti over zware tijd: ‘Als ik eenmaal begin, kan ik niet stoppen’
LEZEN: Willeke Alberti openhartig over liefdesleven
LEZEN: Willeke Alberti openhartig over liefdesleven
Lees alle artikelen over Willeke Alberti