100%NL Magazine Willeke Alberti
Zie ook:
Delen

Dochter Willeke Alberti: ‘Dat ik binnenkort mijn lichaam moet verlaten, vind ik echt een heel slecht plan’

Daniëlle weet dat zij niet het eeuwige leven heeft, maar zij geniet er nog teveel van en bij de mooie momenten staat zij daarom graag stil.

Dochter Willeke Alberti

Willeke Alberti kreeg samen met haar eerste echtgenoot Joop Oonk in 1968 haar dochter Daniëlle. Daniëlle trouwde al vrij jong met Ajacied John van ’t Schip. Samen kregen ze twee kinderen. Haar gezin heeft al op veel verschillende plekken gewoond, namelijk in Italië, Griekenland, Mexico en Twente.

Vorig jaar bracht Daniëlle het verschrikkelijke nieuws naar buiten dat er twee kwaadaardige tumoren bij haar waren geconstateerd. Een harde klap voor Daniëlle en haar familie, maar zij blijft ondanks alles ongelooflijk positief.

Positief blijven

Daniëlle deelde een stralende foto op Instagram en daaronder plaatste zij een tekst die ons heeft geraakt. ‘Het is ondanks alles vooral een feestje van liefde. Er wordt hier niets onder het tapijt geveegd, we zijn altijd open tegen elkaar. Over de dood praten we soms. Ik wens dat ik eind van het jaar gewoon op de bruiloft van Davey & Casey ben. Wel roep ik soms praktische dingen tegen John. Dat ik een dichte kist wil en zo’n swingende Surinaamse band, waarop hij dan roept dat dat echt niet kan omdat hij niet kan dansen, haha!’

‘De liefde tussen ons sterft niet, die blijft voor altijd. Misschien is mijn tijd op aarde korter dan ik wens. Ik ben niet bang voor de dood, op een dag gaan we allemaal, maar ik hou zo veel van mijn leven. Dat ik misschien binnenkort mijn lichaam moet verlaten, vind ik echt een heel slecht plan. Daar wil ik niet te veel bij stilstaan, dus focus ik me op leven met liefde. De liefde van mij voor het leven en andersom. De troost en zachte kracht die dat geeft, helpt ontzettend. Binnenkort zijn we weer met z’n zessen samen in een familiehuis op Bonaire waar de zon en de zee onze harten laat dansen van dankbaarheid voor het leven.’ Wat is het leven toch soms oneerlijk en wat is Daniëlle sterk, dapper en een powervrouw. Daar hebben wij alleen maar heel veel bewondering voor.

Bron en Beeld: Instagram Daniëlle van 't Schip

Delen

Meer over Willeke Alberti

Willeke Alberti over zware tijd: 'Als ik eenmaal begin, kan ik niet stoppen'
Willeke Alberti over zware tijd: ‘Als ik eenmaal begin, kan ik niet stoppen’
LEZEN: Willeke Alberti openhartig over liefdesleven
LEZEN: Willeke Alberti openhartig over liefdesleven
Lees alle artikelen over Willeke Alberti