Nabestaanden slachtoffer dodelijk ongeluk Marco Bakker ontevreden over uitspraken
Delen

Nabestaanden slachtoffer dodelijk ongeluk Marco Bakker ontevreden over uitspraken

In het nieuwste seizoen van Beste Zangers spreekt de 85-jarige Marco Bakker openlijk over het tragische auto-ongeval dat hij in 1997 veroorzaakte in de parkeergarage van de Amsterdam Arena.

Marco Bakker

Marco Bakker is een gevierde Nederlandse bariton met een carrière die zich over vele jaren uitstrekt. Naast zijn muzikale talenten is Bakker ook bekend vanwege zijn verschijningen op televisie en in films. Hoewel zijn carrière niet zonder controverses is geweest, heeft zijn muzikale bijdrage aan de Nederlandse cultuur hem talloze fans en erkenning opgeleverd.

Alweer een aantal jaar is Marco gelukkig getrouwd met zijn vrouw Willeke van Ammelrooy. Zij is actrice geweest in tientallen films en series. Mensen kunnen haar herkennen van een rol in onder andere Verliefd op Ibiza, Goede Tijden Slechte Tijden, ‘t Schaep met de 5 pooten en De schippers van de Kameleon. Marco en Willeke trouwden in 1989 en zij zijn tot op de dag van vandaag nog hartstikke gelukkig met elkaar.

Dodelijk ongeluk

Tijdens een van de afleveringen van Beste Zangers vertelde Marco openhartig over het dodelijke ongeluk dat hij in 1997 veroorzaakte. Hoewel veel kijkers begrip tonen voor Marco, heeft een familielid van een slachtoffer zijn ongenoegen geuit tegenover Veronica Superguide over zijn opmerkingen. Bij dat ongeluk trof Marco’s auto een 38-jarige vrouw, die helaas aan haar verwondingen overleed. Ondanks dat Marco eerder beweerde dat er een technisch mankement aan zijn auto was, toonde de rechtszaak aan dat er alcohol in zijn systeem aanwezig was op het moment van het ongeval. In het tv-programma besprak Marco deze tragische gebeurtenis. Echter, volgens nabestaande Cees, zou hij daar contractueel niet over mogen spreken.

Zo laat Cees weten: ‘We hebben met Marco een contract opgesteld, waarin letterlijk staat dat hij nooit meer op de zaak terug zou komen. Het is volgens de regels van het contract voor Marco niet toegestaan om over het ongeluk te praten, maar dat doet hij dus wel.’ Maar dat is niet alles, want volgens Cees is nooit de échte waarheid naar buiten gekomen. ‘De familie heeft er ook veel moeite mee gehad dat de waarheid nooit is verteld. Wel heb ik altijd gezegd: ‘Marco is niet in de auto gestapt om iemand dood te rijden ook voor hem is het vreselijk geweest’, maar dat neemt niet weg dat er een vader met twee kinderen is achter gebleven.’

Delen