Deze 6 feitjes over Louis van Gaal wist je nog niet
Zie ook:
Delen

Deze 6 feitjes over Louis van Gaal wist je nog niet

Louis van Gaal kennen we allemaal als de bondscoach van het Nederlands elftal, maar deze 6 feitjes heb je nooit eerder over hem geweten.

Louis van Gaal

Bekend van natuurlijk zijn omvangrijke voetbalcarrière als voetballer en als coach, maar óók van zijn Engelse uitspraken: Louis van Gaal. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal is een druk bezet man. De coach is over het algemeen een hele geliefde man, waar iedereen regelmatig van moet lachen wanneer hij op tv is, of wanneer hij spreekt tijdens een persconferentie. Wij sommen wat weetjes op over de huidige bondscoach die je nog niet wist.

Van Gaal is het jongste kind van de 9

Louis van Gaal werd in 1951 geboren in Amstedam. Hij groeide op in een streng katholiek gezin, waarin hij de jongste is van de 9 kinderen. Louis’ vader overleed toen toen hij nog maar elf jaar oud was. In de jaren dat Louis met hem opgroeide, is hij er wel achter gekomen dat hij hetzelfde karakter als zijn vader had.

Louis deed niet mee aan hippietrends, maar stond weleens op een cover

Onze bondscoah groeide op in de flowerpowercultuur, maar hij weigerde om aan deze trends mee te doen. Louis’ vrienden hadden allemaal lang haar en droegen flared jeans, maar Louis hield zijn haren kort en droeg gewoon een normale pantalon. Wel was hij gek op brommers en die heeft hij destijds dan ook aangeschaft. Van Gaal is zelfs gefotografeerd om op de cover van het tijdschrift Bromfiets staan.

Louis van Gaal speelde 15 jaar als middenvelder in het betaalde voetbal

Van Gaal is inmiddels alweer heel wat jaren coach en dit is hij al voor verschillende elftallen geweest, maar in zijn jongere jaren heeft hij 15 jaar in het betaalde voetbal gespeeld. Zo speelde hij voor onder andere Antwerp FC en Sparta.

Naast voetballer was van Gaal ook gymleraar

Dit feitje zal zeker niet bekend zijn bij velen, want terwijl hij aan zijn carrière als profvoetballer werkte, was van Gaal ook 11 jaar lang gymleraar op De Don Bosco-school in Amsterdam. Louis bleek dit vol overgave te doen en hij was dan ook super fanatiek. Hier is het coachen een beetje begonnen.

Louis zijn dochters moeten hem met ‘u’ aanspreken

Louis is momenteel gelukkig met zijn liefde Truus, maar hij trouwde in 1973 met Fernanda. Zij is helaas overleden aan alvleesklierkanker, maar met haar kreeg hij wel twee dochters, Brenda en Renate. Louis vindt het belangrijk dat zijn dochters hem met ‘u’ aanspreken. Ik ben de vriend van mijn kinderen en ze houden van me, maar ik ben van een andere generatie en dat moeten ze beseffen. Ik vind het belangrijk met respect te worden aangesproken, door mijn kinderen en door mijn spelers’, vertelde hij in zijn biografie.

Van Gaal heeft miljoenen verloren door beursfraudeur Bernard Madoff

Zo’n 13 jaar geleden kwam naar buiten dat Louis van Gaal miljoenen heeft ondergebracht bij een Amerikaans beleggingsfonds. Zij hebben dat geld weer ondergebracht bij Bernard Madoff, een Amerikaanse belegger. Van Gaal probeerde zijn inleg terug te krijgen. Samen met twee andere beleggers zou hij beslag willen leggen op zo’n 6 miljoen euro, maar volgens Fairfield zouden de drie mannen maar 1,5 miljoen hebben ingelegd. Bernard Madoff werd veroordeeld tot 150 jaar cel en overleed in 2021 in de gevangenis. Niemand weet of van Gaal dit geld nog heeft teruggezien.

Wist jij deze feitjes over Louis van Gaal? Wij niet!

Beeld: ANP/Foto Bron: businessinsider.nl

Delen

Meer over Louis van Gaal

ZIEN: Dit is de leuke vrouw van Louis van Gaal
ZIEN: Dit is de leuke vrouw van Louis van Gaal
Zware operatie voor Louis van Gaal: 'Er zijn zoveel complicaties opgetreden'
Zware operatie voor Louis van Gaal: ‘Er zijn zoveel complicaties opgetreden’
Lees alle artikelen over Louis van Gaal