100%NL Magazine Rob de Nijs
Zie ook:
Delen

Geweldig nieuws voor fans van Rob de Nijs

Iets wat Rob zelf nog amper kan geloven, gaat toch echt gebeuren. Wat een geweldige eer!

Rob de Nijs

Rob de Nijs brak door op 19-jarige leeftijd toen hij met zijn band Rob de Nijs en de Lords een talentenjacht wist te winnen. Vanaf dat moment is de zangcarrière van Rob in een versnelling gekomen. De tijd vloog voorbij, Rob scoorde hits na hits en zo waren we ruim 60 jaar verder. Op 79-jarige leeftijd besloot Rob zijn microfoon aan de wilgen te hangen.

Rob is al járen samen met zijn grote liefde, Jet de Nijs. Samen kregen zij een zoon, Julius.

Geweldig nieuws

Fans van Rob de Nijs kunnen hun geluk niet op, want er komt een musical over die muziek en carrière van Rob de Nijs, genaamd Malle Babbe. Deze gaat op 9 februari 2025 in première in DeLaMar Amsterdam. Daarna is de musical te zien in theaters door heel Nederland.

Rob is zelf ook onder de indruk van het feit dat er een musical over zijn leven wordt gemaakt. ‘Ik vind het een eer om hier samen met mijn vrouw Jet, Joop van den Ende en de rest van het creatieve team aan te werken. Toen ik het script voor het eerst hoorde was ik ontroerd en vooral heel tevreden. Ik heb er alle vertrouwen in’, aldus Rob in een persverklaring.

Malle Babbe

De musical is gebaseerd op een waargebeurd en bepalend moment in het leven van Rob, die door de ziekte van Parkinson momenteel tot weinig meer in staat is. Om hem wat op te vrolijken, neemt zijn vrouw Jet hem mee naar zijn jongere jaren en herbeleven zij hoogte- en dieptepunten. Dit aan de hand van bekende personages als Zuster Ursula, Jan Klaassen de Trompetter en Malle Babbe. Het belooft een prachtig stuk te worden met een lach en een traan.

De hoofdrol

Wie de hoofdrol en dus Rob de Nijs zal spelen in de musical, is nog niet bekend. Theaterproducent Joop van den Ende zegt daarover: ‘Zij worden de komende maanden intensief begeleid middels workshops, lezingen en coachingsessies. Met als doel om niet zozeer een dubbelganger te vinden, maar een acteur die de vereiste combinatie van zang- en acteertalent heeft om de unieke persoonlijkheid en klank van Rob de Nijs recht te kunnen doen.’ Wij zijn heel benieuwd wie de rol op zich zal nemen en wij kunnen nu al niet wachten op deze musical. Zo bijzonder…

Bron: ANP en RTL Boulevard en Beeld: ANP/Foto

Delen

Meer over Rob de Nijs

Onverwachts en schokkend nieuws voor Rob de Nijs
Onverwachts en schokkend nieuws voor Rob de Nijs
LEZEN: Bijzondere mijlpaal voor Rob de Nijs
LEZEN: Bijzondere mijlpaal voor Rob de Nijs
Lees alle artikelen over Rob de Nijs