‘Als kind wilde ik drie dingen worden. Kok, boswachter of acteur. Ik ben eerst de koksopleiding gaan doen, daarna de acteursopleiding. Ik heb verschillende musicals gedaan, kwam bij de televisie terecht en uiteindelijk kooktelevisie. Toen kwam alles samen, echt te gek. Over het algemeen doe je als kok je trucje in de keuken en je applaus is lege borden. Heel veel koks willen niet letterlijk het applaus halen, maar ik ben ook een theaterdier, dus ik vind die aandacht prima. Ik ben ook gek op Jamie Oliver. Ik vind hem geniaal als ondernemer, maar ook hoe hij zich inzet voor de maatschappij. Zijn stijl is heel relaxed. Niet te moeilijk, niet te veel liflafjes, maar gewoon gaan. Ik heb ‘m een paar keer ontmoet, een hele fijne man. Ik word blij van een mooi gerecht in een mooi programma! Die combinatie. In een televisieprogramma bereik je meer mensen, dat vind ik tof. Op tv heb je gewoon meer gasten.’
Tradities
‘Wij hebben heftige tradities met Kerst, die zijn heilig. Kerstavond eet ik als aangenomen zoon met mijn bonusouders. Eerste Kerstdag kan ik doen wat ik wil, maar Tweede Kerstdag is heilig. We gaan naar mijn moeder om te ontbijten. Het wordt steeds later, mijn stiefvader die kok was, gaat los op een gigantisch buffet. Lekker eten met een glaasje bubbels, spelletjes en een kleine (sneeuw)wandeling. Daarna halen we oma op en rijden we naar mijn vader voor het Grote Kennis-Kerst-Diner. Een echt evenement op thema. Als we de straat inrijden, ruiken of zien we het al. Als het Oostenrijk is, staan er een paar honderd ski’s voor het huis, ruik je het kampvuur en de glühwein. Mijn vader doet de deur open in een skipak en er ligt sneeuw op tafel… Zowel in kleding, als in aankleding én in eten gaat hij helemaal all the way! Waanzinnig!’
Gerecht
‘Wat ik altijd met veel liefde en soms weleens angst en weemoed maak, is gebaseerde kalfswang op paddenstoelen risotto en eendenborst gelakt in balsamico met kumquat stroop.’