100%NL Magazine Jan Dulles column
Zie ook:
Delen

Jan Dulles: ‘Caroline en ik wilden het onze dorpsgenoten niet aandoen om ons tegen te komen in de supermarkt’

De zanger van de 3JS geeft ons in iedere editie van 100%NL Magazine zijn visie op het leven. Deze editie was het moeilijker dan ooit voor Jan om zijn gevoelens en gedachten om te zetten in woorden. Afgelopen december kreeg hij te maken met een groot verlies. Zijn 3 maanden oude dochtertje Donna overleed plotseling. Jan vertelt in een emotioneel verhaal hoe het nu eigenlijk met hem gaat.

Voorjaarseditie 2021

“Wij hebben het engste antwoord op de vraag hoe het met ons gaat. Caroline en ik wilden het onze dorpsgenoten niet aandoen om ons tegen te komen in de supermarkt en dat ze dan per ongeluk zeggen: ‘Hoe is het?’, of nog erger: ‘Alles goed?’. Voordat we zouden beginnen aan het antwoord, zouden ze zelf al schrikken van de vraag die per ongeluk uit hun mond was ontsnapt. Los van wat het met ons doet als we het wederom moeten uitleggen, met allemaal mensen in zo’n winkel die zich ook ongemakkelijk voelen, omdat ze per ongeluk meeluisteren. We kunnen het niet uitleggen. Het verandert ook per week. Per dag. Per moment.”

“Het leven gaat genadeloos verder. Wat ons die dag overkomen is, kunnen we nog maar moeilijk vertellen. Ik was toch al nooit zo’n prater. Ik schrijf het liever. Alle vrienden en familieleden hebben we het verteld. Al honderd keer, tot in de kleinste details. Het vervelende ervan is, dat het ons nu niet meer helpt bij de verwerking. In het begin wel, maar het brengt nu alleen nog maar die vreselijke herinnering terug en het nare gevoel dat erbij hoort. Dat zal nog vaak genoeg terugkomen. Ieder jaar in december sowieso. Die stille strenge winter. Want die is zeker streng voor ons geweest. Dat bewegingsloze uitzicht over het bevroren IJsselmeer in januari. Die vreemde leegte. Zo voelde ons leven de afgelopen weken. Weersverschijnselen hebben, naast persoonlijke omstandigheden, altijd enorm veel invloed gehad op mij en daarom ook op de songs die we schreven met de 3JS. Jullie weten ondertussen dat ik een van de weinigen ben die een weerpraatje heel serieus neemt. Nu nog meer dan ooit.”

De hele column van Jan Dulles lees je in de nieuwste editie van 100%NL Magazine die vanaf morgen in de winkels ligt! Column van Jan Dulles uit de vorige editie van 100%NL Magazine gemist? Je leest het hier!

Delen