100%NL Magazine Jan Smit
Zie ook:
Delen

Jan Smit niet eens met keuze inzending songfestival en stapt uit de selectiecommissie

Vandaag is bekend gemaakt dat Jan Smit uit de selectiecommissie van de AvroTros voor het Eurovisie Songfestival stapt.

Jan Smit

Zanger Jan Smit heeft heel veel passies waar hij zich met volle overgave voor inzet: natuurlijk het zingen en optreden, zijn geliefde gezin, voetbal én het Eurovisie Songfestival. Toen Duncan Laurence in 2019 naar de winst wist te zingen met ‘Arcade’ kwam er een droom uit voor Jan Smit. Het jaar daarna presenteerde hij samen met Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Nikkie Tutorials het Eurovisie Songfestival in Nederland.

Uit de selectiecommissie

Jan zit niet alleen in de selectiecommissie van de AvroTros, maar zorgt ook ieder jaar voor het commentaar tijdens de live uitzendingen, dit doet hij samen met Cornald Maas.

Vandaag maakt AvroTros bekend dat Jan zich heeft teruggetrokken uit de selectiecommissie. Aan RTL Boulevard laat AvroTros in een reactie weten: ‘Vorig jaar heeft Jan al aangegeven ruimte te willen maken voor vers bloed in de selectiecommissie. In november heeft Jan de keuze gemaakt na 10 jaar te stoppen als selectielid.’

Volgens de AvroTros heeft de selectiecommissie destijds unaniem besloten om Mia en Dion naar het Eurovisie Songfestival te versturen, maar nu blijkt dat Jan als enige uit de commissie het niet eens is/was met deze keuze.

Bron: Ad

Delen

Meer over Jan Smit

Jan Smit en Kees Tol gaan terug in de tijd met té leuke foto
Jan Smit en Kees Tol gaan terug in de tijd met té leuke foto
WHAT!? Allergrootste droom komt uit voor Jan Smit en Kees Tol
WHAT!? Allergrootste droom komt uit voor Jan Smit en Kees Tol
Lees alle artikelen over Jan Smit