100%NL Magazine Jan Smit
Zie ook:
Delen

Jan Smit: “Alles wat ik hoopte te vinden is mij overkomen.”

Jan Smit in 2009: “Ik ben nu in een periode aanbeland dat ik echt op zoek ben naar de vrouw van mijn leven en de moeder van mijn kinderen. Ik wil de grip op mijn leven niet kwijtraken.”

“Je hebt allemaal een droom, maar het moet je ook gegeven zijn. Liza en ik zijn 10 jaar samen dit jaar. Alles wat ik hoopte te vinden is mij overkomen. De kinderen brengen mij heel veel vreugde. Het is echt een spiegel waar je elke dag in kijkt. Ze wijzen je op dingen. Het is het belangrijkste in het leven. Die drang om te presteren heb ik nog steeds, alleen als ik dan aan thuis denk, kan ik dat relativeren. Emma heeft vroeger vaak door haar eczeem in het ziekenhuis gelegen. Dan reed ik ’s nachts vanuit Ahoy naar het ziekenhuis in Amsterdam, bleef ik daar slapen en de volgende dag weer naar Ahoy. Ze was nog heel klein, en dan denk je: wat kan mij het andere ook schelen. Thuis is belangrijk. En dan is dat maar eczeem – waar ze inmiddels overheen is gegroeid – en niet iets echt ernstigs. Allemaal dingen die je nooit hoopt mee te maken. Het laat je inzien wat echt belangrijk is.”

Van wie heb je het meest geleerd?

“Mijn kinderen hebben mijn ogen doen openen, daar leer je onbewust het meest van, vooral relativeren. Jaap Buijs is nu alweer 4 jaar niet meer bij ons, maar hij heeft mij in de jaren ook nog steeds heel veel bijgeleerd.”

Welke uitdagingen heb je voor de komende 10 jaar op de agenda?

“Het Songfestival winnen! Dat gaan we dit jaar doen. We staan nu al wekenlang op één. Duncan gaat echt goed. We hebben met de commissie, waar ik ook in zit, de afgelopen zeven jaar zes keer de finale gehaald, dus dat betekent dat we op de goede weg zijn. En nu dan winnen!”

Lees het hele interview met Jan in de nieuwe editie van 100%NL Magazine!

Delen

Meer over Jan Smit

Jan Smit en Kees Tol gaan terug in de tijd met té leuke foto
Jan Smit en Kees Tol gaan terug in de tijd met té leuke foto
WHAT!? Allergrootste droom komt uit voor Jan Smit en Kees Tol
WHAT!? Allergrootste droom komt uit voor Jan Smit en Kees Tol
Lees alle artikelen over Jan Smit