100%NL Magazine Jan Smit
Zie ook:
Delen

Jan Smit vertelt over zijn kampeeravonturen met z’n gezin

De populariteit van campervakanties groeit en groeit. Ja, zelfs in de beroepsgroep artiest. Jan Smit trok twee jaar geleden met gezin en vrienden in een gevaarte van negen meter richting het zuiden. ‘Peppi en Kokkie waren we hoor: ho, stop, voor, terug!’

Wanneer ging je voor het eerst met de camper op vakantie?

“Twee jaar geleden, samen met een bevriend gezin. Zij waren al eerder geweest en ik had zoiets van: dat vind ik ook wel leuk. Maar dan moest ik nog wel even mijn camperrijbewijs halen. Een week voor we weggingen moest
ik afrijden. Mijn vrouw zei nog: ‘Begin nou eerder, stel dat je zakt’. Maar ik dacht: ah, dat komt wel goed. En dat was gelukkig ook zo. Achteraf best spannend, haha.”

En toen nog even snel een camper kopen?

“Nee joh, we hebben er een gehuurd. Wat denk jij nou?”

Waar lette je op bij het uitkiezen?

“Ik koos gelijk de grootste, want met drie kinderen wilde ik een beetje de ruimte hebben. Het slaapcomfort was goed: de kinderen konden lekker languit liggen, met zijn drieën naast elkaar. Natuurlijk werd er altijd wel eentje wakker, iedere nacht. De ene kreeg een been in zijn gezicht, de ander rolde uit bed, nummer drie moest plassen… Dan is dus gelijk de hele camper wakker. Moest ik wel even aan wennen.

Nederlanders vind je op iedere camping. Kun jij dan wel rustig van je vakantie genieten?

“Nou, we hebben van tevoren gekeken naar adressen waar zo min mogelijk Nederlanders waren. Maar tijdens zo’n reis verander je ook weleens spontaan van route. Dan denk je: het is nog 200 kilometer, laten we hier even stoppen. In Frankrijk hadden we twee dagen regen, toen besloten we spontaan om alvast richting Spanje door te rijden. Dan ontkom je niet aan Nederlanders, want die zijn overal. Maar ze lieten ons gelukkig wel enigszins met rust.”

Wat is je conclusie: ben jij een campertype?

“Ja, maar ik weet niet of het ik weer zou doen. Dat heeft niets te maken met de camper, maar meer met het feit dat ik voor mijn werk al het hele jaar op de weg ben. Op vakantie wil ik gewoon ergens aankomen en uitrusten. Nu moet je eerst die camper neerzetten, de standaard naar beneden schroeven… Staat-ie goed? Ach, het heeft ook allemaal wel z’n charme. En de kinderen vonden het kamperen natuurlijk prachtig.”

Wil je net als Jan Smit ook eens een campervakantie proberen? Kies dan voor huren. Als je dat doet bij een BOVAG Caravan- en Camperbedrijf weet je zeker dat je op pad gaat met een modern en uitstekend onderhouden model.

Kijk voor meer informatie voor alles wat met mobiliteit en veiligheid te maken heeft op www.bovag.nl

Delen

Meer over Jan Smit

VIDEO: Jan Smit deelt 'breaking news'
VIDEO: Jan Smit deelt ‘breaking news’
ZIEN: Carrièreswitch voor Jan Smit?
ZIEN: Carrièreswitch voor Jan Smit?
Lees alle artikelen over Jan Smit