100%NL Magazine Kelly Weekers
Zie ook:
Delen

Kelly Weekers: “Elke dag kan jouw 1 januari zijn.”

Voormalig Miss Nederland Kelly Weekers studeerde af in klinische- en gezondheidspsychologie en zet zich inmiddels als life & business coach in voor een gelukkiger en succesvoller leven. Ook met haar boek Happy Life 365 probeert de vrouw van John Ewbank en moeder van Scottie het leven van anderen een stukje mooier te maken.

Goede voornemens

“In mijn boek staat een quote: ‘Elke dag kan jouw 1 januari zijn’. In principe kun je natuurlijk op elke dag beginnen. Ik geloof dat je enerzijds met iets groots moet stoppen en anderzijds een aantal dingen meer moet gaan doen. Dat stoppen is vooral stoppen met hele hoge verwachtingen te hebben. Deze gewoon realistisch of laag houden. Van niet denken dat het leven perfect moet verlopen, tot je niet druk maken om de mening van anderen. Een ander hoeft jou niet per se leuk of fantastisch te vinden. Doe gewoon hoe jij het wilt, dat scheelt een hoop.”

Actie

“Je moet bepaalde dingen ook actief doen. Mensen denken dat een leuker leven vanzelf ontstaat. Maar dat is hetzelfde als een sportschoolabonnement kopen, niet naar de sportschool gaan en wel verwachten dat je een blokjesbuik krijgt. Je moet jezelf aanleren om een bepaalde positiviteit te hebben en optimisme, een stukje dankbaarheid en werkethiek

Knop

“Altijd maar weer die spreekwoordelijke knop die om moet, maar vervolgens weet niemand waar die stomme knop zit. Mijn boek gaat over die knop, waar jij die om kunt zetten. Gedachten bepalen je gevoel en je gedrag. Kort door de bocht: als jij bij het opstaan tegen jezelf zegt: ‘Wat zie ik er lelijk uit’, dan word je daar onzeker van en vind je het misschien gedurende je dag ook moeilijker je grenzen aan te geven. Gedachten werken dus door in je systeem. En daar richt ik me op. Hoe je die positiever kan maken, of er gewoon wat minder naar de negatieve kan luisteren, zodat je je kunt richten op wat jou wél gaat helpen. Ik denk namelijk dat het niet uitmaakt of je iets anders in je relatie wilt, een carrière switch wilt maken, meer wilt genieten van je kinderen of een paar kilo af wilt vallen. Het gaat pas lukken als je er tussen je oren aan toe bent.”

Grote schoonmaak

“Ik merk dat het rust geeft. Alles opruimen, geeft overzicht. Bij mensen die zeggen dat ze perfect gedijen in chaos en rommel denk ik: goh, dan ben ik benieuwd hoe jij gedijt in orde en structuur. Het is de mens niet eigen om te functioneren in een zooi. En ik denk dat de grote schoonmaak – letterlijk of figuurlijk – bijvoorbeeld ook in je vriendschappen, heel erg helpt.”

2019

“Mijn tip is meer focussen op jezelf en op wat jij kunt veranderen. Je kunt niet bepalen wat er op je pad komt, maar wel hoe je daarmee omgaat. In plaats van gericht te zijn op anderen, naar jezelf kijken. Ga het vooral doen zoals jij het wilt, dan word je een gelukkig mens. Ik ga dit jaar vooral lekker genieten van het moeder zijn.”

Happy Life 365

In Happy Life 365 laat Kelly Weekers zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren. Kelly vertelt nuchter en met humor hoe je zelf 365 dagen geluk creëert.

Lees het hele Interview met Kelly Weekers in het nieuwe 100%NL Magazine!

Beeld: Otto van den Toorn

Delen