Koning en koningin betuigen spijt van vakantie in video
Zie ook:
Delen

Koning en koningin betuigen spijt van vakantie in video

Er was grote ophef deze week onder het Nederlandse volk met betrekking tot de vakantie van het koninklijke gezin. Nadat Rutte aankondigde dat iedereen zo veel mogelijk thuis moest blijven, besloot de koninklijke familie toch af te reizen naar hun vakantiehuis in Griekenland. Door alle kritiek zijn ze vrijwel gelijk weer terug naar Nederland gekomen. Zojuist hebben ze spijt betuigd in een video.

“Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben”, zegt Willem-Alexander in een videoboodschap. “Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving. Ons eigen besluit terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan”

De koning vervolgt: “Vanaf het begin van de coronacrisis hebben we ons best gedaan, om – binnen de grenzen van het coronabeleid – ruimte te vinden en er zoveel mogelijk te zijn voor iedereen die in onzekere tijden steun zoekt. Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd van gemis, beperkingen en zorgen. Van angst, boosheid en onzekerheid ook. Wij hebben de aangrijpende verhalen gehoord in vele ontmoetingen, in persoon, en digitaal. Met u en met al die mensen die direct of indirect geraakt zijn, voelen wij ons verbonden.”

De koning eindigt zijn boodschap met een belofte aan het volk. “”Wij blijven ons samen met u inzetten om het coronavirus eronder te krijgen. Zodat iedereen in ons land daarna het gewone leven weer kan oppakken, zodra het kan. Dat is nu het allerbelangrijkste en daar gaan wij mee door, naar ons beste kunnen. We zijn betrokken. Maar niet onfeilbaar”

https://www.instagram.com/p/CGmibe-Higa

Bron: Instagram | Beeld: Instagram

Delen