ANP 100%NL Magazine Lorette Schrijver
Zie ook:
Delen

Openhartige Loretta Schrijver: ‘Daar lag ik weer onder drie lampen’

Loretta is gelukkig alweer een tijdje genezen, maar de angst blijft zij altijd houden. 'Kankervrij voor nu, maar onzekerheid knaagt 24 uur per dag aan me'.

Loretta Schrijver

Loretta Schrijver, wie kent haar niet. De goedlachse presentatrice kennen we natuurlijk allemaal van Koffietijd. Het programma dat zij al jaren presenteert met onder andere Quinty Trustfull. Niet alleen daarvan is Loretta te herkennen, want zij presenteerde vroeger al verschillende nieuwsprogramma’s. In 1989 verscheen Loretta voor het eerst op tv. Tegenwoordig is Loretta ook iedere vrijdagavond te zien, tijdens de afleveringen van The Masked Singer.

Ziekte

De presentatrice is gelukkig alweer een tijdje op tv te zien, maar zij is een langere periode afwezig geweest. Loretta kreeg namelijk te horen dat zij darmkanker had en zij heeft zo’n zes operaties moeten ondergaan. ‘Daar lag ik weer onder drie lampen, daar was die chirurg weer’, vertelt zij aan Libelle. Ondanks het feit dat het goed is gekomen en Loretta hoopvol bleef, werd het steeds moeilijker om erin te blijven geloven. ‘Ik ben heel bang voor de dood. Ik wil er niet mee bezig zijn en ook niet dat het er is’, laat zij weten. De kanker en uitzaaiingen in haar lever zijn gelukkig verwijderd en Loretta is momenteel weer gezond, maar zij vertelt dat zij altijd met angst zal blijven leven. ‘Kankervrij voor nu, maar onzekerheid knaagt 24 uur per dag aan me. Ik realiseer me goed hoeveel geluk ik heb gehad’.

Loretta probeert haar oude leven weer op te pakken en daar geniet zij onwijs van. ‘Maar uiteindelijk blijkt het gewone leven al leuk genoeg. Weer lekker mijn werk kunnen doen bijvoorbeeld. Dat ik dat allemaal weer kan doen, daar ben ik heel blij mee’. Wij zijn allemaal hartstikke blij dat wij haar weer gezond en wel op tv zien stralen.

Bron: Libelle, Beeld: ANP/foto, Instagram Koffietijd

Delen