Natas:
Zie ook:
Delen

Natas: “hij stinkt, ziet er uit als een asbak en luistert voor geen meter”

Natasja (54) woont met haar man Julian (58), dochters Mila (19) en Shanna (16) en hond Ruby onder de rook van Amsterdam. Wekelijks schrijft zij over wat er speelt op werk, thuis, onder collega’s vrienden, familie en vage kennissen. Deze week vergelijkt Natas haar hond Ruby met de honden van de buurt en komt ze tot een beschamende conclusie en starten de meiden weer met school.

8 september 2021

Als ik een rondje met Ruby loop, valt me ineens op hoeveel ridgebacks overal lopen. Was er eerst een golf labradors, toen een van de labradoedels, nu zijn de ridgebacks aan de beurt. Ik kom Suzan tegen, met ridgeback. Terwijl zij vertelt hoe ze net 10 dagen in stilteretraite is geweest op Bali, haar HBO opleiding Ayurveda op zijn eind loopt. De dochters dagelijks gemotiveerd naar de universiteit vertrekken. En haar man het grote geld binnensleept, probeert Ruby de ridgeback te berijden. Met zijn korte pootjes komt hij niet in de buurt van waar hij als gecastreerde sukkel sowieso niks te zoeken heeft, maar gênant is het wel. Met mijn staart tussen mijn benen loop ik verder. Zonder hond is dit al het type vrouw waarbij je je altijd een zwerver voelt. Had ik maar een labradoedel.

Geen aaibaarheidsfactor

Ik denk terug aan een gesprek wat ik ooit met Shanna had toen we Ruby net hadden. Dat als één iemand een labradoedel neemt, iedereen dat doet. En wij ons terwijl Ruby grommend in de staart van een enorme Berner Sennen hangt, afvragen waarom niemand ons voorbeeld volgt. Ruby is een Welsh Terriër, hij stinkt, ziet er uit als een asbak, luistert voor geen meter, kwispelt niet als je thuiskomt, loopt weg zodra hij de kans krijgt en gromt naar puppy’s. Kortom de aaibaarheidsfactor is ver te zoeken.

Hockeycompetitie

Zaterdag begint de hockeycompetitie. Shanna moet thuis tegen Laren en de gehele Larense oudervereniging is vertegenwoordigd. Inclusief zo’n 10 suffe witte, bruine en zwarte labradors. De verontwaardiging is groot want hun meisjes spelen niet op veld 1. Ze houden niet op met mauwen en de honden blaffen hooghartig mee. De wedstrijd eindigt gelijk, maar wij druipen af als de armoedzaaiers onder de hockeyverenigingen. Misschien dat ik Ruby meeneem voor de return wedstrijd in het Gooi. Kan hij een paar van die labradors te grazen nemen. Ongetwijfeld zal hij ook een mooie boodschap achterlaten op hun perfecte velden. In dat geval heeft ook bij mij veld 1 de voorkeur.

Ook dit jaar geen inhaalslag

Mila heeft de eerste dagen op de kappersopleiding erop zitten en is blij dat de kop eraf is. Zo’n nieuwe opleiding en mensen – vooral omdat het in dit geval vrijwel uitsluitend vrouwen zijn – brengt zelfs bij haar wat spanning met zich mee. Het is nog wat kort dag om er iets zinnigs over te zeggen, maar ze lijkt het leuk te vinden. Shanna heeft vandaag na haar eerste korte weekje school alweer de eerste studiedag te pakken. Wat betekent dat de leraren allemaal met elkaar iets gaan studeren en geen les kunnen geven. Moet dat nu? Na al die tijd dat er vrijwel geen les is gegeven? Wat mij betreft zijn ze inmiddels echt de schaamte voorbij. Een inhaalslag gaat het denk ik ook dit jaar weer niet worden.

Natas van vorige keer gemist? Je leest het hier!

Delen