100%NL Magazine Mark Baanders
Zie ook:
Delen

Mark Baanders over deelname Expeditie Robinson: ‘Traumatische ervaring’

Mark is een echte strijder en hij maakt nog steeds kan om Expeditie Robinson 2023 te winnen. Hij vertelt openhartig over zijn deelname.

Mark Baanders

Mark Baanders is een verslaggever bij de Nederlandse omroep PowNed. Mark heeft de bijnaam ‘Slijptol’ gekregen, vanwege zijn hese stem. De verslaggever is momenteel wekelijks op televisie te zien, want hij speelt mee in Expeditie Robinson 2023.

Expeditie Robinson

Dat Mark een strijder is, is in de afgelopen weken gebleken. In de voorgaande afleveringen van Expeditie Robinson zagen wij Mark veel proeven winnen en dat terwijl hij op afvallerseiland zat. Hij heeft zich terug weten te vechten en nu speelt hij weer mee in het spel.

Mark was te gast in de podcast Borrelpraat, om met oud deelnemers Niels Oosthoek en Thijs Boermans te praten over zijn deelname. Hoewel velen een deelname aan het populaire spel ervaren als iets fantastisch, vond Mark het meer een traumatische ervaring. ‘Zo weinig eten, op die manier moeten leven en slapen, is gewoon een traumatische ervaring. Je kruipt enorm dicht naar elkaar toe. Allemaal mensen die je op het perron of in de bar nooit zou aanspreken, die zie je opeens naakt naast elkaar kakken’, vertelt hij.

Diepe gesprekken

Mark vertelt over de gesprekken die hij op het eiland heeft gevoerd met zijn eilandgenoten. ‘Je hebt het over verhalen, onverwerkt verdriet wat daar opeens naar boven komt. Je deelt verhalen die je moeilijk vindt waar je zelf nog niet eens een antwoord op hebt gevonden. Al die verhalen weten je beste vrienden nog niet eens.’

Tijdens de persdag van Expeditie Robinson zag Mark alle deelnemers weer eens en dat viel hem zwaar. ‘Ik had in een keer zo’n gevoel van: oeh, ik hoef die mensen heel lang niet meer te zien.’ Mark vertelt dat hij in alle andere deelnemers zijn ‘naakte zelf’ terugziet. ‘Je hebt zo veel aan elkaar blootgegeven. Heel veel mensen daarvan gun ik al die heel persoonlijke verhalen helemaal niet, maar die zijn er gewoon uitgekomen’, legt hij uit. Ondanks dat heeft Mark wel een aantal kennissen aan deze deelname overgehouden. Vrienden wil hij het niet per sé noemen.

Bron en Beeld: Podcast Borrelpraat

Delen