Moeder van Melissa Kremer staat stil bij haar sterfdag

Moeder van Melissa Kremer staat stil bij haar sterfdag

Het is vandaag alweer een jaar geleden dat Melissa Kremer overleed aan de gevolgen van leukemie. Op Instagram post haar moeder een emotioneel bericht en staat ze stil bij de sterfdag van haar dochter.

Leukemie

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Melissa Kremer overleed aan de gevolgen van leukemie. In 2015 kreeg ze voor het eerst met de ziekte te maken. Ze leek hersteld, maar helaas keerde de leukemie alsnog terug. Helaas was er dit keer geen genezing meer mogelijk.

Via een blog op internet en haar instagram account gaf Melissa haar volgers een inkijkje in haar leven. Haar openhartige manier van communiceren en haar vermogen om toch altijd weer een lichtpuntje te zien in de duisternis, leverde haar veel bewondering op.

Boek Mijn kwaadbloed

Eind 2020 was Melissa te gast in de Wintertuin van Bas Smit en Nicolette van Dam. Hierna groeide haar bereik op instagram tot ruim boven de 200.000 volgers. Melissa raakte bevriend met Bas en Nicolette en vertelde hen dat het haar grootste wens was om haar eigen boek uit te geven. Het doel van het boek, dat als titel ‘Mijn Kwaadbloed’ heeft, is om haar verhaal en ervaringen te delen met lotgenoten, of met mensen waarvan iemand in de familie of hun partner ernstig ziek is geworden.

Bas belde daarop Eddy Guyt van 100%NL Magazine en deze uitgever bood aan het boek belangeloos uit te geven. Enkele weken later ging haar boek ‘Mijn kwaadbloed’ in de verkoop. Het boek werd een doorslaand succes en de eerste druk van 25.000 exemplaren was al snel uitverkocht.

Inspiratiebron voor velen

Melissa liet haar artsen iedere keer weer versteld staan. Ze vierde nog Kerstmis en haar verjaardag (26 januari) en uiteindelijk kon ze ook het eerste exemplaar van haar boek nog in ontvangst nemen. Haar ‘bonustijd’ noemde Melissa dit. De opbrengst van het boek schenkt Melissa aan haar moeder, en aan het VU in Amsterdam. Daar zal het geld besteed worden om de zorg voor terminaal zieke jongeren te verbeteren.

Ook haar optreden bij Jinek maakte veel los bij de kijkers.  Zo vertelde ze aan de tafel bij Jinek: ‘Ik merk dat nu ik echt terminaal ben, dat mensen het wel heel moeilijk vinden. Wat ik ook snap. Wat zeg je tegen iemand die 24 is en binnenkort doodgaat? Ik zou het ook niet weten, maar wat ik het liefste wil is dat mensen me gelijk behandelen. Ik wil niet anders gezien worden, omdat ik binnenkort doodga. Ik ben niet kanker, ik ben Melissa.’

Melissa is voor veel mensen een inspiratiebron en dat zal ze ook altijd blijven. Ze bleef op zoek gaan naar lichtpuntjes en leerde ons dat ieder leven waardevol is.

‘Jullie zijn waardevol, en er is altijd een lichtpuntje’

Op Instagram staat haar moeder vandaag uitgebreid stil bij het overlijden van haar dochter. ‘Melissa……alweer een jaar geleden. Die zwarte dag in mijn leven, dat mijn lieve dochter overleed.’ begint Karlien haar verhaal. Ze vervolgt ‘Als de dag van gisteren zie ik het weer voor me dat ze van me wegging. Dat moment staat in mijn geheugen gegrift alsof het nooit meer weg wil. En misschien wil ik dat ook niet. Op dat moment verandert je leven en zul je nooit meer de persoon zijn die je ooit was. De wereld, je toekomst ziet er anders uit. Heb ik het afgelopen jaar bewust geleefd?? Ik denk het niet. Het overkwam mij allemaal. Als een automaat boodschappen doen en toch naar je werk gaan. Maar je gedachten…..die waren ergens anders. Bij degene die nooit neer terug komt.’

‘Besluit genomen’

Naast al haar verdriet heeft Karlien ook gedaan wat ze aan Melissa beloofd had. Hierover schrijft ze: ‘Melissa had indertijd ook bedacht geld dat uit verkoop van hoodies en shirtjes zou komen te doneren aan Kika. Een organisatie die onderzoek doet naar kinderkanker. Daarnaast zijn er na Melissa’s dood ook gesprekken geweest met VUMC over de besteding van het geld dat vrijkwam na de uitgave van haar boek. Er is een besluit genomen en daarvan hou ik jullie graag op de hoogte als er definitief iets vaststaat.’

Ook wil Karlien iedereen bedankten voor alle lieve kaartjes destijds: ‘Daarnaast wil ik iedereen nog een keer bedanken, voor al die lieve kaartjes in die tijd. Zoals Melissa altijd tegen jullie zei, ‘jullie zijn waardevol, en er is altijd een lichtpuntje’ besluit Karlien haar berichtje.

Bron en beeld: Instagram Melissa Kremer (@mijnkwaadbloed)