Natas: 'Julian trekt de gordijnen open en zegt ‘waar is jouw elektrische fiets gebleven?'
Zie ook:
Delen

Natas: ‘Julian trekt de gordijnen open en zegt ‘waar is jouw elektrische fiets gebleven?’

Natasja (53) woont met haar man Julian (58), dochters Mila (18) en Shanna (16) en hond Ruby onder de rook van Amsterdam. Wekelijks schrijft zij over wat er speelt op werk, thuis, onder collega’s vrienden, familie en vage kennissen. Deze week schrikt Natas zich rot wanneer haar elektrische fiets wordt vermist en gaat niet alles van een leien dakje.

5 mei 2021

Er zijn van die dagen dat je een nano seconde nadat je bent wakker geworden, weet dat het niet meer goed gaat komen. Vandaag is er zo een. Julian trekt de gordijnen open en zegt ‘waar is jouw elektrische fiets gebleven? Hij staat niet meer in de schuur.’ Ik heb één oog open, weet ik veel!? ‘En wie is er bij Shanna blijven slapen?’ gaat hij verder. ‘Is het een jongensfiets?’ vraag ik. Hij gelooft van niet, loopt weer naar buiten en komt toch enigszins opgelucht binnen nadat hij de transporter met een grote mand aan het stuur heeft zien staan.

Tranen met tuiten

En wat normale mensen het eerst doen als ze opstaan, doet Julian nu. Hij pakt zijn telefoon en ziet in onze ‘Happy family’ app dat Mila midden in de nacht op de elektrische fiets is gestapt en naar Xander is gegaan. Gisteravond heeft ze de hele avond tranen met tuiten gehuild, ze weet niet of ze met hem verder wil. Ik stap mijn bed uit, de cola is op. Dan maar grapefruitsap, bah. Als ik onder de douche sta, is mijn tandenborstel niet daar en moet ik nat onder de douche vandaan om hem te pakken. Een reeks aan dagelijkse irritaties volgt. Mijn mascara staat niet in het daarvoor bestemde bakje, alle borstels zijn weg, overal in de badkamer liggen gebruikte watjes en ik kan de wattenstaafjes niet vinden omdat ik die voor hen verstopt heb. In mijn la liggen alleen nog enkele sokken. Het enige lichtpunt is dat Shanna en Mila beiden niet in de buurt zijn. Dit was onherroepelijk in een ruzie uitgelopen. Julian voelt de bui al hangen en is naar zijn werkkamer gevlucht.

Corona prik

Ook buiten hangen akelige buien in de lucht. Het is een graad of 5 met een pittig koude noordenwind, die af en toe aanwakkert tot storm. Zijn eindelijk de terrassen open. Maar er is ook goed nieuws! Julian krijgt 11 mei zijn eerste corona prik, wat betekent dat het niet lang meer kan duren voordat ik ook aan de beurt ben. Als voorschot heb ik meteen een vlucht geboekt naar Venetië om daar met z’n tweeën ons 20-jarig huwelijk te vieren. Het is de eerste keer dat wij zonder de kinderen en zonder dat er iemand in huis komt weggaan. Romantisch doen in de mooiste stad van de wereld terwijl je huis wordt afgebroken. We gaan het zien. Als ik na een hectische dag op werk naar huis rij, hoor ik op het nieuws dat een man is omgekomen doordat er een boom op hem gewaaid is. Het is tijd om te stoppen met zeiken. Morgen als ik opsta, ga ik de badkamer opruimen en mijn wattenstaafjes zoeken.

Natas van vorige week gemist? Je leest het hier!

Delen