Natas is opgelucht als de laatste schooldag van Mila erop zit 'Wat een martelgang'
Zie ook:
Delen

Natas is opgelucht als de laatste schooldag van Mila erop zit ‘Wat een martelgang’

Natasja (53) woont met haar man Julian (58), dochters Mila (18) en Shanna (15) en hond Ruby onder de rook van Amsterdam. Wekelijks schrijft zij over wat er speelt op werk, thuis, onder collega’s vrienden, familie en vage kennissen. Deze week heeft oudste dochter Mila éindelijk haar laatste lesdag en gaat Natas lekker barbecueën op Koningsdag.

28 april 2021

Mila heeft haar laatste lesdag en als het aan haar ligt de laatste ooit. Het eerste wat ze doet als dat diploma binnen is, is het bureau uit haar kamer gooien. Ze ziet eruit als een tokkie en dat schijnt precies de bedoeling te zijn, het is het thema van deze dag. Op zijn laatste weet ik de badslippers nog om te zetten in uggs – heb je in ieder geval warme voeten – en daar gaat ze. Grote tas in haar krat ‘ik moet toch wijn mee’, wat een martelgang is dit geweest. Nog vier weken en dan zitten de examens er op. Laat al die opwinding en frustratie niet voor niets zijn geweest.

Examenstunts

Gedurende de dag druppelen er berichten binnen over opstootjes bij de verschillende examenstunts. Die voornamelijk bestaan uit drinken en foute muziek. Wij hadden ‘gewoon’ André Hazes, de echte, de oude op het podium staan! Dat was nog eens een stunt. Ze komt er in ieder geval zonder bekeuring van af. Een paar dagen later zie ik op televisie een soortgelijk tafereel in Bussum en hoor ik een moeder zeggen dat ze de kinderen begrijpt. Ik herken haar naam, ze heeft vroeger bij mij op school gezeten, misschien stond ze naast me toen wij een beetje verliefd stonden mee te blèren. Ik ben het met haar eens. Vooral voor deze groep heeft het lang genoeg geduurd.

Een Koningsdag om nooit te vergeten

En dan stevenen we recht af op koningsnacht en -dag. Ik hoor niet anders dan dat er wilde plannen gemaakt worden. Het weer wordt lekker en het kan niet anders dan uit de hand lopen. Gaat iemand de avondklok nog respecteren als die er een dag later afgehaald wordt. En hebben de handhavers nog wel zin om te handhaven? Bij ons staat de dag in het teken van lekker eten en drinken. De mannen hebben de boodschappen gedaan en staan achter de barbecues. Ik versier de tuin met alle oranje spullen die ik kan vinden en nagel Lee Towers als onze gastheer aan een paal. De meisjes zijn ergens in een te druk park aan het feesten. Ik hoor dat in het dorp ook bij de horeca verschillende feestjes aan de gang zijn. Ons blauwe bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het is een dag om door een ringetje te halen. Of om met de woorden van onze koning te spreken; Het was een koningsdag om nooit te vergeten, maar die we hopelijk nooit meer zullen meemaken.

Natas van vorige week gemist? Je leest het hier!

Delen