Natas had gelijk: Ray is er eindelijk van overtuigd dat Fieke 'stapelgek is'
Zie ook:
Delen

Natas had gelijk: Ray is er eindelijk van overtuigd dat Fieke ‘stapelgek is’

Natasja (53) woont met haar man Julian (58), dochters Mila (18) en Shanna (15) en hond Ruby onder de rook van Amsterdam. Wekelijks schrijft zij over wat er speelt op werk, thuis, onder collega’s vrienden, familie en vage kennissen. Deze week lees je hoe het afloopt met jaloerse Fieke nadat ze het huis van Natas uitstormde vorige week en bereidt Natas zich voor op de 16e verjaardag van jongste dochter Shanna.

7 april 2021

‘Ze heeft wat issues’ zegt Ray als Julian vraagt of ze al een datum hebben. Hij kijkt mij aan en zegt ‘oké ze is stapelgek’. Nadat ze hier om twijfelachtige redenen het huis uit is gestormd, buiten komt en beseft dat ze geen autosleutels heeft, is ze gaan lopen. Ray haalt haar in op de rotonde waar een enorme heisa ontstaat met schreeuwen, krabben en slaan. Iets in de de trant van alle mannen zijn hetzelfde, een klaagzang over een hele lading vreemdgaande exen. En dat hij geen haar beter is. Hij heeft haar in de auto gezet, veertig minuten geluisterd naar heel veel zelfmedelijden en een onbedaarlijke huilbui. Na een dubbele bekeuring voor het ‘trotseren’ van de avondklok, heeft hij haar keurig naar binnen gebracht en is hij naar huis gegaan. ‘Ik zag het niet aankomen, ik dacht echt dat zij het was voor mij’. Ik vraag hem hoe het nu verder gaat en hij zegt het niet te weten. Ze blijft bellen. Eerst heel lief en verontschuldigend maar als hij aangeeft dat ze met haar issues aan de slag moet, slaat ze om. ‘We zien wel’ zegt hij en daarmee hebben we voorlopig dit gesprek afgerond.

Paasweekend

Het hele paasweekend heb ik niets gepland behalve een wandeling door Amsterdam-Oost met wat horeca stops. Uiteraard. Een gezellige middag met mijn beste matties. Julian is vrijdag en zaterdag de hort op dus we eten de ene avond kipnuggets en bestellen de volgende dag pizza’s. Op de bank onder een dekentje serietjes kijken met mijn meisjes. De paaszondag pakken we uit met een uitgebreid diner met een grote gemarineerde lamsbout. Traditie, al is het alleen maar omdat ik dan mijn jaarlijkse grap kan maken: Weer lam met Pasen. De eitjes blijven dit jaar in de kast liggen wat alleen Mila jammer vindt omdat ze beter kan zoeken dan Shanna, die op haar beurt de kast wel heel goed weet te vinden.

Nastaar behandeling

De dinsdag heb ik een afspraak voor een nastaar behandeling. Mijn ogen worden gelaserd, fluitje van een cent. Desalniettemin voel ik me de rest van de dag een beetje beurs. Maar man man man wat zie ik alles helder. Is dat sneeuw? Gatver. Zeker omdat je vorige week hebt mogen proeven aan de zomer, is het verschrikkelijk om weer ijskoud terug gesmeten te worden in de winter. Ik ga vandaag voor het eerst in mijn leven zomervoetjes laten maken, die ik vervolgens weer in mijn snowboots kan steken. En de loungeset die ik heb besteld – omdat we waarschijnlijk nog wel een tijdje in onze achtertuin zitten – wordt vandaag bezorgd. Ook die laat ik nog maar even ingepakt staan. Luxe problemen, ik weet het.

Sweet Sixteen

Shanna wordt volgende week 16 en normaal gesproken zou dat reden zijn om een groot feest te geven. Helaas. We zijn een mooi etentje aan het plannen voor haar en haar vriendinnen. Dat sommige mensen daar wat van vinden, is niet anders. Zeker niet als diezelfde mensen denken dat het wel oké is om de 16de verjaardag van je dochter te vieren door op die dag ieder uur, één (maar meestal meer) ander persoon uit te nodigen. Afgezien van het feit dat dat ook niet mag, zou ik het kind adviseren de kindertelefoon te bellen en te vragen om een uithuisplaatsing.

Natas van vorige week gemist? Je leest het hier!

Delen