Natas, Julian en Ray blijven verbaasd achter als Fieke het huis uit stormt
Zie ook:
Delen

Natas, Julian en Ray blijven verbaasd achter als Fieke het huis uit stormt

Natasja (53) woont met haar man Julian (58), dochters Mila (18) en Shanna (15) en hond Ruby onder de rook van Amsterdam. Wekelijks schrijft zij over wat er speelt op werk, thuis, onder collega’s vrienden, familie en vage kennissen. Deze week lees je hoe de jaloerse Fieke het huis uit stormt en hoe Natas zichzelf probeert op te vrolijken met een nieuwe tuinset en bloemen.

31 maart 2021

Fieke stapt boos naar buiten, vergeet haar tas, komt terug om die te pakken, loopt zonder nog een woord te zeggen weer naar buiten en gooit de deur nog een beetje harder dicht dan de eerste keer. Wij zitten met zijn drieën aan tafel. Ray lijkt niet te reageren. Ik kijk naar Julian, hij kijkt naar Ray, niemand zegt iets. Fieke staat buiten, wat zou haar plan zijn? ‘Moet je niet naar achter haar aan’ zeg ik. Ook Julian wordt wakker. ‘Ray’ zegt hij, ‘je moet haar terughalen’. Afgezien van de avondklok waar we nog steeds mee te maken hebben, is het sowieso geen goed idee om nog te gaan rijden. ‘Ze heeft de sleutels niet’ zegt Ray. Dan staat hij op en loopt naar buiten ‘Ik ben zo terug’.

Als hij een uur later nog steeds niet terug is, besluiten we naar bed te gaan. Zijn auto staat nog voor de deur, hij heeft onze huissleutel. Er is niet veel wat wij nu nog kunnen doen. Als we de volgende morgen wakker worden is de auto weg. Julian belt Ray, hij neemt niet op maar stuurt even later een appje ‘alles goed ik bel je van de week wel even’.

Wat volgt is een sacherijnig weekje. Shanna heeft nog toetsen en Mila krijgt haar cijfers terug. Het is akelig koud buiten, het waait hard en alles voelt onrustig. Julian werkt zich een slag in de rondte in en om het huis en valt ’s avonds op de bank in slaap. We hebben alle goede series inmiddels wel zo’n beetje gezien. We hebben zin in een feestje en het lukt even niet meer om de slingers zelf op te hangen. Ik koop een loungeset voor in de tuin via internet, een bak met viooltjes en een hortensia maar ik ben niet vrolijk te rammen. Ray belt niet. Julian zegt dat er niks aan de hand is.

Als ik zondagavond laat de hond uitlaat zie ik een enorme grote en volle maan op mij schijnen. Aha dat is de boosdoener. Maar vanaf nu wordt hij kleiner. Zomertijd is begonnen, de dagen worden langer, omzetten die mindset, peper in de billen, alles komt goed. Maandag staat Ray ineens voor de deur. ik kijk naar hem door het raam. Het voelt ongemakkelijk, geen Fieke. Is dat goed of slecht nieuws? Julian is boven aan het werk. Ik loop niet naar de deur, maar roep Julian onderaan de trap. Wat ben ik toch een hopeloze lafbek. En waarom? Julian is aan het bellen, natuurlijk hij is altijd aan het bellen. Ik zwaai de deur open ‘Hoi alles goed?’ ‘Alles is wel heel veel’ zegt Ray. Ik pak een fles wijn en twee glazen en net als we gaan zitten, komt Mila binnen met een heel verhaal over haar nieuwe Victoria Secret bh. Ik begrijp het niet. Het geheim van Victoria is volgens mij dat zij wat hulp gebruikt om haar borsten groter te laten lijken. Maar aangezien de naam heel groot in glimmende steentjes op de bandjes staat, geef je dat geheim nogal makkelijk weg. Of nog zo een; een legging van TikTok met een gerimpelde naad die de billen groter doet lijken. Met dank aan de Kims en Yolanthes van deze wereld. Als je ‘vroeger’ zo’n kapitale kont had, zou je de rest van je leven op een bruin brood dieet zitten. Ja echt dat bestond. Ik ben blij met de afleiding van dit gesprek wat lekker nergens over gaat. Julian komt naar beneden, pakt een glas uit de kast en zegt ’En, heb je al een datum?’

Natas van vorige week gemist? Je leest het hier!

 

 

Delen