Natas krijgt de schrik van haar leven wanneer beste vriend Ray zijn heugelijke nieuws vertelt
Zie ook:
Delen

Natas krijgt de schrik van haar leven wanneer beste vriend Ray zijn heugelijke nieuws vertelt

Natasja (53) woont met haar man Julian (58), dochters Mila (18) en Shanna (15) en hond Ruby onder de rook van Amsterdam. Wekelijks schrijft zij over wat er speelt op werk, thuis, onder collega’s vrienden, familie en vage kennissen. Deze week krijgt Natas de schrik van haar leven wanneer haar beste vriend Ray en nieuwe vriendin Fieke hun heugelijke nieuws vertellen.

24 maart 2021

Eindelijk weer een berichtje van Ray, sinds dat rare gedoe met freaky Fieke heb ik niets meer van hem gehoord of van mijzelf laten horen. Beetje kop in het zand, als het er niet is, hoef ik er ook niet over te beginnen. Of we dit weekend wat te doen hebben. Mmmm, nee we zitten in een lockdown en het piepkleine clubje van mensen dat we nog zien, zit af en aan in quarantaine. Jezus we zullen het nou inmiddels toch wel een keer allemaal al gehad hebben. Maar goed ik dwaal af. ‘Zaterdag?’ Appt hij ‘Staat genoteerd’ app ik terug. Niets over Fieke.

Donderdagavond komt Mila in paniek de woonkamer ingelopen. Ze heeft het verkeerde hoofdstuk geleerd voor haar economie tentamen morgen. Dit kan alleen haar overkomen en dat weet ze. Ze trekt de hond van de bank en gaat boos op zichzelf naar buiten. Dat wordt een latertje vannacht. Vrijdagochtend is het bal in de badkamer. Shanna staat op de plek waar Mila wil staan en de lontjes zijn kort. Ik spring mijn bed uit en jaag die kleine die pas over een uur of vier haar wiskunde toets heeft de badkamer uit. She is not amused. Heerlijk begin van de dag, ik vlucht zo snel ik kan naar het werk.

Vrijdagmiddag is Mila klaar met haar toetsweek, dus die zien we voorlopig niet meer. Daarnaast staat het hele weekend in het teken van Xander die jarig is en waarmee ze een jaar ‘een relatie’ heeft. Shanna heeft nog wel toetsen, dus die zien we alleen als ze in de keuken scharrelt op zoek naar voedsel.

Zaterdag parkeert Ray zijn auto voor onze deur en verdomd, ze is er gewoon bij! Met een bosje bloemen in haar hand, stapt ze uit. ‘Jezus die zag ik niet aankomen’ zeg ik tegen Julian. ‘Ze is hartstikke leuk, doe niet zo moeilijk’ zegt hij. Doe niet zo moeilijk? Hou dit gevoel vast, die krijgt er van langs straks. ‘Hallo, wat leuk dat jullie er zijn!’ De avond verloopt net als de vorige keer. Ze is een makkelijke prater, heeft gevoel voor humor, reageert goed op het eten en is geïnteresseerd. Misschien moet ik inderdaad niet zo moeilijk doen. Bij het toetje trekt Ray de zelf meegebrachte fles bubbels open en schenkt de glazen vol. ‘Fieke en ik gaan trouwen’ zegt hij vanuit het niets. Julian begint te lachen. Ik kijk naar Ray en voel dat Fieke naar mij kijkt. Ik heb geen idee hoe ik moet reageren of wat ik moet zeggen. Eerst moet ik ervoor zorgen dat Julian stopt met lachen. Hoe lang kennen ze elkaar? Een maand? Alles wat ik kan bedenken komt neer op hetzelfde; ‘Waarom? Is dat niet wat vroeg? Is het niet beter om eerst te gaan samenwonen? Weten jullie het zeker? Ben je zwanger?’ en gaat verkeerd vallen. Dus ik zeg te lang niets en dan het enige wat zinnig lijkt ‘Daar moet op gedronken worden!’ Ik hef het glas en kieper het in één keer achterover. Inmiddels lijkt het ook tot Julian door te dringen dat het geen grap is. ‘Waarom?’ Zegt hij. Fieke kijkt mij recht aan en zegt; ‘Als deze vrienden (ze doet de luchtaanhalingstekens erbij) van jou mij niet accepteren, dan wil ik hier niet zijn’.

Natas van vorige week gemist? Je leest het hier!

Delen