Natas: 'Als halve Italiaan heb ik nog nooit zo'n verschrikkelijk nummer gehoord'
Zie ook:
Delen

Natas: ‘Als halve Italiaan heb ik nog nooit zo’n verschrikkelijk nummer gehoord’

Natasja (53) woont met haar man Julian (58), dochters Mila (19) en Shanna (16) en hond Ruby onder de rook van Amsterdam. Wekelijks schrijft zij over wat er speelt op werk, thuis, onder collega’s vrienden, familie en vage kennissen. Deze week buigt ze zich over het feit dat die (niet) coke snuivende Italianen het songfestival hebben gewonnen, krijgt ze éindelijk het vaccin en probeert ze zich in te houden over het slechte schoolbeleid van de school van haar dochters.

26 mei 2021

Dus de bookmakers zeggen dat Italië gaat winnen en Italië wint. Hoe kan dat? Als halve Italiaan zou mijn borst moeten zwellen van trots, maar ik heb serieus zelden zo’n verschrikkelijk nummer gehoord. Dit is toch ook niet wat de fans van het songfestival leuk vinden? De stap van ABBA naar Italo Hardrock, is er nogal een. En onze Jeangu… Dat je geen risico wilt lopen het volgend jaar weer het Songfestival te organiseren is één, maar om zo hoog in te zetten is dan wel weer het andere uiterste.

Coke snuivende Italiaan

Gelukkig laat de arme man zich niet breken. We kunnen gerust ademhalen, geen songfestival voor ons volgend jaar. Aan de niet coke snuivende Italiaan op zijn beurt de lastige taak om voor een nog slechtere opvolger te zorgen. Maar wat overheerst is toch de nationale trots van mijn andere helft, trots op onze presentatoren en het geweldige spektakel dat we (eenmalig) hebben neergezet.

Vakantie here I come!

En er is nog meer goed nieuws! 1 juni krijg ik eindelijk mijn langverwachte prik. Janssen dus ben ik in één keer, sneller klaar dan Julian! En dat betekent dat ik weer plannen kan maken. Eerlijk gezegd heb ik al lang van alles gepland – ik loop graag op de zaken vooruit – maar nu kan het ook doorgaan. Vijf maanden nadat we begonnen met vaccineren en ik al blij riep dat het einde nabij was, is het eindelijk zo ver. En dat helpt me door die verschrikkelijke druilerige koude herfstdagen heen. Positief blijven denken. Het weer wordt beter. Mila gaat slagen voor haar eindexamen. Shanna mag weer naar school en Julian gaat met vrienden op vakantie. Eindelijk weer. Op naar een lange, warme, gezellige maar vooral gewone zomer. Zonder mondkapjes.

Slecht schoolbeleid

Overigens heb ik nog steeds geen bevestiging van de school dat ze ook daadwerkelijk weer opengaan. In de krant lees ik over scholen die problemen voorzien en leraren die bang zijn om besmet te raken. Opmerkingen over de zin of onzin om voor die laatste maand nog alles te herzien. De school van Mila en Shanna loopt zeker niet voorop als het gaat om de begeleiding van de kinderen of inzet van de leraren. Wat ze wel doen is een brief sturen over ongeoorloofde absentie en het inschakelen van de onderwijsinspectie. Op de eerste reageer ik keurig dat ik op de hoogte ben en dat het niet meer gaat gebeuren. Ik zeg niet wat ik vind, namelijk dat de online lessen zo verschrikkelijk slecht zijn dat het niet uitmaakt of ze wel of niet virtueel aanwezig zijn. Bij de tweede word ik echt boos en deze keer besluit ik helemaal niet te reageren. Ik wil dat ze beiden dit jaar goed afsluiten. En geloof het of niet, je openlijk uitspreken over slecht schoolbeleid, helpt daar niet bij.

Natas van vorige week gemist? Je leest het hier!

Delen