Natas: ‘Mila kijkt me aan en we beginnen allebei te huilen’
Zie ook:
Delen

Natas: ‘Mila kijkt me aan en we beginnen allebei te huilen’

Natasja (53) woont met haar man Julian (58), dochters Mila (19) en Shanna (16) en hond Ruby onder de rook van Amsterdam. Wekelijks schrijft zij over wat er speelt op werk, thuis, onder collega’s vrienden, familie en vage kennissen. Deze week is er wéér iemand jarig. Dit keer mag dochter Mila 19 kaarsjes uitblazen en komt haar ex Xander ook even langs om haar te feliciteren. Dat bezoekje eindigt alleen in tranen…

19 mei 2021

Met Paula loopt het met een sisser af. De kappersafspraak die zij voor de volgende dag gepland heeft, kan gewoon doorgaan. Inclusief het verven van haar haar. Het is maar een klein gaatje in haar hoofd. Donderdag is Mila jarig dus we zijn druk met de voorbereidingen. Julian bakt de taart, we doen samen de boodschappen en het koken, versieren de tent. Draaien de 6 van de net 16 geworden Shanna om, maken er 19 van en hangen dat weer vrolijk op. Vanaf vijf uur komt de visite. Het lukt niet meer om het tegen te houden. Wat vrienden van Mila en onze vaste bubbel.

Daar is ze weer…

Als Ray uit de auto stapt, zie ik ook de andere deur opengaan. Ik kijk stiekem door het raam en zie tot mijn verbazing dat Fieke uitstapt. Dezelfde Fieke die hier niet zo heel lang geleden met een hoop bombarie vertrok omdat wij niet heel erg enthousiast reageerden op hun voorgenomen huwelijk. Oké Julian ging lachen en ik vroeg of het niet wat vroeg was. Maar toch… We doen allemaal net alsof er niets aan de hand is. Inge en Paula zien haar voor het eerst en doen hun best om haar op haar gemak te stellen, stellen vragen en al snel vertelt ze weer het verhaal dat ze in haar eentje haar meiden heeft moeten opvoeden en dat haar laatste ex haar mishandelde. Maar wat misschien nog bijzonderder is, is dat ze nooit iets aan een ander vraagt. Ze zendt alleen maar.

Verdrietig einde van een mooie verjaardag

Het is een fijne avond, de voetjes gaan van de vloer en er sneuvelen traditioneel wat glazen. Als ik de volgende morgen opsta, heeft Mila alles keurig opgeruimd en zie ik de scooter van Xander staan. Ondanks dat ze hebben besloten om het uit te maken, was hij natuurlijk nog wel op haar verjaardag. Blijven slapen is dan weer niet zo handig. Ik heb er moeite mee, vind het verdrietig. Als ik onder de douche sta, roept Mila mij, ‘kom je Xander even dag zeggen?’ Ik geef hem een kus, hij gaat er vandoor. Mila kijkt me aan en we beginnen allebei te huilen. Dat huilerige houdt bij Mila nog een paar dagen aan en wordt versterkt als ze op zondagmorgen via dat vervelende social media, ziet dat hij op zaterdag nog tot laat gezellig aan het doen was. Een van Xander zijn beste vrienden – geen fan van Mila – heeft ervoor gezorgd dat ze op de hoogte is. Dikke tranen. Ik zeg tegen haar dat dit een manier is voor hem om het te verwerken, dat dit minder erg is dan dat hij in een hoekje zit te huilen. Dat hij verder moet, net als zij. Ze is het met me eens en weet het wel, maar voor nu doet het gewoon pijn. Wat een ellende. En dan moeten de examens nog beginnen… Ik hou mijn hart vast.

Natas van vorige week gemist? Je leest het hier!

Delen