Natas:
Zie ook:
Delen

Natas: “Als ik naar haar toe loop, barst ze in tranen uit.”

Natasja (54) woont met haar man Julian (58), dochters Mila (19) en Shanna (16) en hond Ruby onder de rook van Amsterdam. Wekelijks schrijft zij over wat er speelt op werk, thuis, onder collega’s vrienden, familie en vage kennissen. Deze week biedt Natas troost aan José die verdrietig is om haar dochter en geeft ze haar oudste dochter een ultimatum.

18 augustus 2021

Er zijn van die dagen dat je wakker wordt en denkt; Ik hoop dat ik ooit zo oud word als ik me nu voel. Maar dat ik me dan niet zo voel. Vandaag is er zo een. Waar het misgaat bij mij is teveel afspraken, teveel mensen om me heen, te weinig tijd om even helemaal niks te doen en mezelf op te laden. Het probleem aan de andere kant is dat als ik niks doe, ik ga piekeren. Zeker als ik me voel, zoals ik me nu voel omdat ik het al te ver heb laten komen.

Tranen

Maar goed het is zeiken om niks. Een luxeprobleem. Ik heb goede voornemens voor het weekend. Op zondag krijg ik drie buurstellen te eten. Dus de vrijdag en zaterdag hou ik vrij om fit en fruitig de uitgebreide kookexercitie op me te nemen. De vrijdag gaat goed. Zaterdag zeggen we tegen Ray die langs wil komen om wederom een nieuwe tinderdate voor te stellen, dat het niet uitkomt. Met een bordje op schoot, zitten we samen op de bank. Afstandsbediening in de aanslag. Ik wil net op play drukken als José binnenkomt. Ik heb haar vanmorgen in het voorbijgaan al gezien. Zag dat er wat aan de hand was, maar omdat ik op dat moment geen tijd had, riep ik ‘ik zie je wel ergens dit weekend’. Als ik naar haar toe loop, barst ze in tranen uit. De eerste verkering van haar 18-jarige dochter is uit. Het meisje heeft de dood van haar vader 8 jaar geleden niet goed verwerkt en dat speelt op. Er moet wijn aan te pas komen om het in het juiste perspectief te plaatsen. De volgende dag appt ze dat de pubers hebben gepraat. Haar dochter hem niet kwijt wil. Hij haar niet, maar dat ze aan haar problemen moet werken. Het is ongeveer wat ik voorspeld heb én wat ik voor ze hoopte. Soms is het goed om de boel op scherp te zetten. Ik ben blij voor ze.

Find my iPhone

Full focus sta ik in de keuken. Ik heb het mezelf niet makkelijk gemaakt met heel veel verschillende gerechten. Maar ik vind het heerlijk dat gerommel in de keuken. Ondertussen werk ik via Shazam aan mijn playlist door nummers die op de radio langskomen toe te voegen. De meisjes – inmiddels beiden weer terug te vinden op find my iPhone – liggen in bed. We hebben Mila de keuze gegeven; Of je locatie aanzetten. Of de deur alleen nog maar uit om te werken. Het werkt en geeft rust.

Even met z’n tweeën

Volgende week gaan we samen een paar dagen naar Mallorca. De examenreis die ze zou maken, ging niet door. Destijds kon ik alleen de vlucht kosteloos naar dezelfde bestemming omzetten. En toen dacht ik, ‘kom ik boek er een vlucht voor mezelf bij’. Toen ze 15 was, zijn we ook een paar dagen samen weggegaan. Zeker als het even niet zo lekker botert en de gemoederen regelmatig hoog oplopen, is het niet meteen iets waar je naar uitkijkt. Maar toen merkten we dat we het ook nog ongecompliceerd leuk konden hebben met elkaar. Dus hoewel we nu ook weer regelmatig de strijd met elkaar aangaan, weet ik dat het leuk wordt. Ook al is de aanleiding stom. Met je moeder naar Palma of met vriendinnen naar El Arenal? Ik weet wel wat ik gekozen had!

Natas van vorige keer gemist? Je leest het hier!

Delen