100%NL Magazine Natas
Delen

Natas: ‘Met de zenuwen in mijn lijf zit ik op de stoel voor mijn eerste tattoo ooit’

Natasja (54) woont met haar man Julian (58), dochters Mila (19) en Shanna (16) en hond Ruby onder de rook van Amsterdam. Wekelijks schrijft zij over wat er speelt op werk, thuis, onder collega’s vrienden, familie en vage kennissen. Deze week gaat ze voor het eerst haar wenkbrauwen laten doen.

Hoewel ik qua werk alweer volledig in de kerstsferen zit, probeer ik het thuis nog even op afstand te houden. Het briljante idee van Mila om een van de kerstdagen te gebruiken om de ouders van Xander te ontmoeten, maakt dat ik de zenuwen krijg. Maar ik neem aan dat zijn ouders daar precies zo over denken. Dus dat zal uiteindelijk wel loslopen. Als Shanna haar eerste rijles heeft op woensdag, is er niemand thuis om dat heugelijke moment te filmen. Tot haar opluchting. Zoals altijd als ze iets nieuws moet doen, is ze stikzenuwachtig en overtuigd van het feit dat ze het niet kan. Na afloop belt ze mij op mijn werk om te vertellen dat ze een natuurtalent is en dat de instructeur nog nooit iemand heeft gezien die de eerste keer zo goed kan sturen. Extreme pieken, diepe dalen. Ze gaat van superblij naar intens verdrietig. En dat is niet alleen onvoorspelbaar maar ook vermoeiend.

De twijfel slaat toe

Die avond eten Julian en ik bij Inge en Pierre. Paula en Mick zijn er ook. Ik vertel de meisjes dat ik morgen eindelijk mijn wenkbrauwen ga laten doen. Ik heb een half jaar op de afspraak moeten wachten. In eerste instantie kon ik niet terecht omdat de vrouw geen nieuwe klanten aannam. De tweede keer kon ik op zijn vroegst twee maanden later terecht. Morgen dus. Het gaat om permanente make-up waarmee ik de happen van jarenlang fout plukken wil camoufleren. Paula en Inge proberen mij ervan af te praten. Zeg het af. Je ziet er prachtig uit (huh?). Je wilt er toch niet uitzien zoals die en die… Godver, dan heb ik het eindelijk gedaan, is het eindelijk gelukt, en is het eindelijk zover. Krijg je dit. Natuurlijk slaat de twijfel toe. Ik wil niet van die zwarte stikkertjes op mijn voorhoofd. Ik wil in niets lijken op die Instagram trutjes. Of nee dat zeg ik verkeerd. Ik wil in alles lijken op die Instagram trutjes, maar dan wel in de afgeschminkte en niet opgespoten versie. Dus permanente make-up? Hoe verzin je het inderdaad.

Een tattoo?

Met de zenuwen in mijn lijf zit ik op de stoel voor mijn eerste tattoo ooit, een wenkbrauw tattoo weliswaar maar toch; een tattoo! Iets wat net zo goed bij mij past als een big Mac menu bij Georgina Verbaan. Ik hou me vast aan de gedachte dat deze vrouw weet wat ze doet. Het wordt prachtig zegt ze. Wat ga jij blij zijn! De eerste blik in de spiegel is toch schrikken. Oeh! zeg ik. Het wordt lichter zegt zij. Op werk – waar iedereen zijn wenkbrauwen professioneel onder handen laat nemen – vinden ze het mooi. De dochters vinden het iets te donker, maar oké. Het meest verontrustend is dat Julian zegt; Wat heb jij met je wenkbrauwen gedaan? Hij die nooit iets ziet, ziet het! En in dit specifieke geval had ik dat juist liever niet gehad.

Natas van vorige keer gemist? Je leest het hier!

Delen