Wij Nederlanders houden van feesten en dít is waarom!
Delen

Wij Nederlanders houden van feesten en dít is waarom!

De Toppers, Holland zingt Hazes, en uiteraard ook De Vrienden van Amstel Live zijn keer op keer uitverkocht. Maar waarom houden wij Nederlanders zo van deze meezingconcerten? Natuurlijk zijn er de logische redenen van bier, goede muziek en gezelligheid, maar het gaat dieper dan dat!

Mensen zijn van nature op zoek naar verbondenheid en vriendschappen. “Een van de belangrijkste redenen om te gaan, is het gevoel ergens bij te horen”, legt psycholoog, teamcoach en expert in groepsdynamica Natasja Hoeks uit aan Nu.nl.

Wij Nederlanders willen héél graag ergens bij horen. Er heerst een positieve groepsdruk bij meezingconcerten. Als je ergens bijhoort, is dat niet het fijnste gevoel van de wereld?

“Je kunt echt even gek doen. Je bent niet langer mama, papa of juf,”  zegt Hoeks. “De grotere groep zorgt ervoor dat je iets durft wat je normaal niet zo snel zou doen.”

Muzikale ervaring

Het meezingen zorgt voor een persoonlijke muzikale ervaring. Normaal gesproken ga je misschien niet in je eentje uit je dak op de dansvloer. Of je zingt alleen in de auto of onder de douche, waar niemand je kan horen, behalve de buurman. Maar als een heel stadion meezingt, dan zijn alle stemmen als één!

Je kunt altijd meezingen, ongeacht wat je achtergrond of scholing is. Het is een gedeelde sociale ervaring. Zonder schaamte laat je even alle zorgen varen! Meezingen geeft verbondenheid met de muziek in het moment, waardoor je als publiek even kunt geloven dat dit ‘jouw’ moment is, dat het concert van jou is. Jij was erbij.

Lees hier ons verslag achter de schermen bij de Vrienden van Amstel Live!

Bron: Libelle | Beeld: Amstel.nl

Delen