100%NL Magazine Eva
Zie ook:
Delen

OML-Eva in tranen: ‘De hel is nog niet voorbij’

Ondanks het feit dat zij altijd positief is, zit Eva er nu even helemaal doorheen. Zij schrijft er in een emotionele post over.

Over Mijn Lijk Eva

Één van de dappere kandidaten uit het laatste seizoen van Over Mijn Lijk is de goedlachse Eva Hermans-Kroot. Ze is nog maar 25 jaar oud, maar strijdt al jaren tegen de genadeloze ziekte longkanker. Een heftige en oneerlijke strijd, die door de makers van Over Mijn Lijk op een mooie maar tegelijkertijd pijnlijke wijze in beeld wordt gebracht.

Tijdens de afleveringen van Over Mijn Lijk blijft Eva positief en vrolijk. Vooral door dat laatste wordt Eva geliefd door heel Nederland. We kunnen alleen maar bewondering voor haar hebben hoe zij om gaat met zo’n heftige diagnose.

De hel

Eva is altijd positief, maar zij zit er nu helemaal doorheen. Zij schrijft emotioneel: ‘De hel is nog niet voorbij. Toen ik aan deze nieuwe chemo combinatie vorige week maandag startte. Had ik goede moed. Ik ga deze rocken. Ik wist wel natuurlijk van de bijwerkingen of wat ik kon verwachten maar hoe het nu gaat had ik totaal niet verwacht.’

Door de jaren heen heeft Eva al ongelooflijk veel behandelingen gehad en dat valt heel zwaar. ‘Dit is al mijn 12de (!!) soort behandeling sinds ik kanker heb. Dat is echt heeeel erg veel. In de tussentijd heb ik nooit pauze gehad van een lange periode en daarom begin het nu denk gewoon zijn tol te eisen. Maandag na de chemo ging het best prima en dinsdag ook en woensdag begon al minder. Maar toen was donderdag en vrijdag. Ik had al wel verwacht dat dit de ergste dagen zouden zijn maar zo erg totaal niet. Dit blijft ook een beetje aanhouden en voor mij voelt het echt wel een beetje al de hel waar ik nu nog steeds in zit omdat de bijwerkingen maar niet wegtrekken.’

De jackpot

Eva gaat emotioneel verder: ‘Hoofdpijn, overgeven, misselijk, veel slapen, futloos, slappe benen, amper mn eigen sokken en broek aan kunnen doen, mega snel overprikkelt, geen eetlust en ga zo maar door. Inmiddels ben ik ook 2 kilo afgevallen in deze week. Al met al vallen de bijwerkingen dus echt niet mee en heb ik de jackpot te pakken. Het voelt een beetje alsof mijn lichaam gewoon keihard z’n best doet maar het opknappen niet lukt. Ik moet eerlijk bekennen: ik zit er net als mijn lichaam doorheen.’ Wat is dit toch een gemene ziekte en wat is het verschrikkelijk zielig voor Eva. Wij wensen haar heel veel kracht!

Bron en Beeld: Instagram eva

Delen